ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ημερίδα αγώνων στίβου, των δημοτικών σχολείων του διευρυμένου Δήμου Ωρωπού

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάνω από 250 αθλητές και αθλήτριες των δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ωρωπού, μετείχαν την Κυριακή 29 Μάη στους αγώνες που διοργάνωσαν από κοινού η ΚΕΔΩ με το ΓΑΣ Ωρωπίων
Σημαντική επιτυχία, σημείωσε η Ημερίδα αγώνων στίβου, των δημοτικών σχολείων του διευρυμένου Δήμου Ωρωπού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μάη στο Δημοτικού Στάδιο του Δήμου.
Η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών στην Ημερίδα- που διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά από το Δήμο Ωρωπού σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Ωρωπίων (ΓΑΣ Ωρωπίων)- ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από 250 μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου (1ο και 2ο Νέων Παλατίων – Σκάλας Ωρωπού, Χαλκουτσίου, Ωρωπού, Συκάμινου, Μαρκοπούλου, Αγίων Αποστόλων, Καλάμου και Αυλώνα) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέσπασαν για την προσπάθειά τους το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο κοινός στόχος είναι αυτός που συνθέτει...

Μονόδρομος μας βγαίνει η ολοκληρωτική στροφή μας προς τον εσωτερικό τουρισμό. Όλες οι γωνιές του δήμου μας, έχουν, από κάτι μέχρι και πολύ να δώσουν, σε μια προοπτική ανάπτυξης, αφού όλες οι άλλες δυνατότητες μια - μια αδυνατούν να το κάνουν. Η θάλασσα, το βουνό, η εύκολη πρόσβαση από τη μισή Ελλάδα -αυτή της Αττικής, είναι οι Σειρήνες που θα έπρεπε να μας καλούν να παίξουμε το «φύλλο» τους και να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας .Δυστυχώς όμως, είναι ένα μείζον θέμα, που αν και πολλοί το συζητούν, σχεδόν κανένας δεν το πιάνει ζεστά και ειδικά αυτοί που ορίστηκαν να δημιουργήσουν την ελπίδα, στον νέο συνενωμένο δήμο. Δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμιά πρόταση για να ακουμπήσουμε στις δικές μας δυνάμεις και να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε με ομαδική προσπάθεια, ώστε να αλλάξουμε τα σημερινά δεδομένα, που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν όλο και βαθύτερα στον ποιοτικό μαρασμό του τόπου και τελικά στην απόγνωση. Η διοίκηση της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα, όπως και τα δημοτικά συμβούλια που γίνονται, αποσυνθέτουν. Ο κοινός πραγματικός στόχος είναι αυτός που συνθέτει και αυτόν οφείλουμε να βρούμε.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για το πώς ο δήμος μας, ύστερα από την απόφαση του αρμοδίου υπουργείου, κατατάσσεται ανάμεσα στους  χρεωμένους δήμους της χώρας.
Και εύλογα γεννώνται ερωτηματικά, για το πώς και με ποιο σκεπτικό μας κατατάσσουν σε αυτήν την λίστα, αφού η απογραφή των οικονομικών και όχι μόνο στοιχείων, όπως παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, έδειχναν  εικόνα οικονομικά βιώσιμου Δήμου.
Βεβαίως, το αρμόδιο υπουργείο μπορεί να μας κατατάσσει και να μας χρωματίζει σύμφωνα με όποιο οικονομικό μοντέλο έλεγχου θέλει, αλλά θα πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη του και τα χρήματα που μας παρακρατούσε από τους κεντρικούς αυτοτελής πόρους, δημιουργώντας μας οικονομική τρύπα -όπως άλλωστε και στους άλλους Δήμους-, που τώρα μας την φορτώνει.
Αυτό δεν αποτελεί όμως και δικαιολογία, για το τι  φταίει που φτάσαμε ως εδώ, αφού στην επιτροπή απογραφής συμμετείχαν και έμπειροι τεχνοκράτες, και έπειροι αυτοδιοικητικοί.
Μήπως τελικά το «με κάθε επιφύλαξη» που συνυπογράφει στο πόρισμα της η αρμόδια επιτροπή, μέτρησε και στην απόφαση του υπουργού;
Μήπως θα έπρεπε να ξανασταλθεί από το δημοτικό συμβούλιο το εν λόγο  πόρισμα στην αρμόδια επιτροπή, προκριμένου να διερευνηθούν εκ νέου και να αρθούν τελικά οι όποιες επιφυλάξεις;
Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί και οι οικονομικές αναλύσεις που παρουσιάστηκαν στην τότε μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να δικαιολογηθούν ίσως οι προεκλογικοί ισχυρισμοί εκατέρωθεν, το μόνο που είχαν σαν αποτέλεσμα ήταν να συντηρήσουν την πολιτική πόλωση που δημιουργείται, έστω και... στιγμιαία για τις εντυπώσεις 
Πάντως είναι σίγουρο πλέον με τα νέα δεδομένα, ο Δήμος μας θα υπαχθεί πιθανόν στο περίφημο μνημόνιο «δημοτικής οικονομικής εξυγίανσης», όσο και αν ακούγεται περίεργα και θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας δημιουργίας έργων υποδομής, αλλά και συντήρησης των είδη υπαρχόντων, στερώντας από τους πολίτες την δυνατότητα να ελπίζουν σε καλύτερες δημοτικές μέρες από πλευράς δήμου.
Καλό θα ήταν λοιπόν στο αμέσως επόμενο διάστημα, να συνέλθει δημοτικό συμβούλιο και αφού αναφερθούν όλοι οι λόγοι για τους οποίους οδηγηθήκαμε ως εδώ από τους καθ’ ύλην αρμόδιους του οικονομικού επιτελείου του δήμου μας, να παρθούν γενναίες  αποφάσεις χωρίς να υπολογισθεί το πολιτικό κόστος και με ανάλογες τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, να  βάζουν ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και γρήγορης εξόδου από την περίφημη λίστα, πριν μας το επιβάλουν άλλοι, ξαναγυρίζοντας έτσι στη δυνατότητα για τροχιά ανάπτυξης.

“Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”



Ζωντανή σήμερα όσο ποτέ, παραμένει στη μνήμη μας η γενοκτονία των Ποντίων
 (1916 – 1923) με 353.000 νεκρούς και  αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του αιώνα μας. Το «μη αναγνωρισμένο ελληνικό ολοκαύτωμα» που ξεκίνησε με τον ξεριζωμό του ποντιακού ελληνισμού και ολοκληρώθηκε  με την μικρασιατική καταστροφή. Ο όρος γενοκτονία όπως διαμορφώθηκε μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, σημαίνει «μεθοδική εξολόθρευση».
Μια γενοκτονία που έχει τις ίδιες ηθικές αναλογίες με αυτές των Εβραίων και των Αρμενίων, αλλά δυστυχώς όμως αποτελεί τη λιγότερο γνωστή, την περισσότερο αγνοημένη.
Πολλά είναι τα κείμενα και οι ιστορικές αναφορές που αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και η απίστευτη αγριότητα κατά των ελλήνων χριστιανών που κατοικούσαν στις περιοχές αυτές, με τα γνωστά αποτελέσματα και μέχρι σήμερα δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα από κανένα διεθνή οργανισμό.
Η ελληνική πολιτεία, εβδομήντα χρόνια μετά τη τέλεση του προσχεδιασμένου και οργανωμένου εγκλήματος εναντίον των Ελλήνων του Πόντου, αποκατέστησε την ιστορική αληθεία για την  θυσία των προγόνων μας και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με το παρελθόν του, μέσω μιας διαδικασίας συλλογικής μνήμης.
Σήμερα σε συνθήκες ειρήνης, θα πρέπει να τηρούμε άσβεστη την μνήμη των προγόνων μας, να φανούμε αντάξιοί τους, να είμαστε περήφανοι, γιατί με τη θυσία τους παραμένουμε Έλληνες.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Aγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων Ωρωπού

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 
ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο σας προσκαλεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 και ώρα 9.00π.μ. στο Δημοτικό Στάδιο (Λεωφόρος Χαλκουτσίου) όπου θα διεξαχθούν αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων του διευρυμένου Δήμου Ωρωπού.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ώρα
Αγώνισμα
Κατηγορία

900
Δρόμος 50μ αγόρια – κορίτσια
Α
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ
915
Δρόμος 60μ αγόρια – κορίτσια
Β
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ
930
Άλμα σε μήκος αγόρια – κορίτσια
Α
ΤΕΛΙΚΟΣ
945
Άλμα σε μήκος αγόρια – κορίτσια
Β
ΤΕΛΙΚΟΣ
1000
Δρόμος 400μ αγόρια – κορίτσια
Α
ΤΕΛΙΚΟΣ

Δρόμος 600μ αγόρια – κορίτσια
Β
ΤΕΛΙΚΟΣ
1015
Ρίψη σφαίρας 1 κιλού αγόρια – κορίτσια
Α
ΤΕΛΙΚΟΣ

Ρίψη σφαίρας 2 κιλών αγόρια – κορίτσια
Β
ΤΕΛΙΚΟΣ
1030
Δρόμος 50μ αγόρια – κορίτσια
Α
ΤΕΛΙΚΟΣ

Δρόμος 60μ αγόρια – κορίτσια
Β
ΤΕΛΙΚΟΣ






Ακολουθεί απονομή επάθλων και μεταλλίων στους νικητές καθώς και αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ω.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΦΟΡΓΙΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ανοικτή οργανωτική συνάντηση της «Δυναμικής Πολιτείας».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 13 Μαΐου 2011
Ανοικτή οργανωτική συνάντηση της «Δυναμικής Πολιτείας».
 
Ανοικτή οργανωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου στο Σαπανίδειο Πνευματικό Κέντρο Νέων Παλατίων Ωρωπού, μεταξύ των μελών της Δυναμικής Πολιτείας.
Στο κάλεσμα-πρόσκληση ανταποκρίθηκαν όλα τα μέλη μας ,τα οποία, μέσα σε  κλίμα αισιοδοξίας, αντάλλαξαν απόψεις για τη μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής κίνησης , αλλά και ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής Γιώργο Γιασημάκη , του Δημοτικούς Συμβούλους κκ. Γιώργο Αρμυριώτη και Άγγελο Καλύβα αλλά και τους Τοπικούς Συμβούλους Γιάννη Λιθαδιώτη (Σκάλα Ωρωπού – Χαλκούτσι), Σπύρο Μέξη (Καπναδρίτι), Δημήτρη Ψωμιάδη (Αφίδνες), Έφη Κρέμου (Αυλώνα), Ηρώ Δράκου (Νέα Παλάτια), Βάσω Βασιλάκου (Κάλαμος), Λάκη Κουρούπη (Ωρωπός),  Κυριάκο Λιάκουρη (Μαρκόπουλο) για τα θέματα που έχουν συζητηθεί στα Δημοτικά αλλά και Τοπικά Συμβούλια του  Δήμου Ωρωπού.
Η Δυναμική Πολιτεία, προχωρά στη δημιουργία Θεματικών Επιτροπών που σκοπό έχουν την παρακολούθηση του έργου της Δημοτικής Αρχής καθώς και την κατάθεση προτάσεων για την επίλυση προβλημάτων, αλλά και τη συνεχή παρουσία στα δημοτικά δρώμενα .
Στη νέα φάση που εγκαινιάζουμε θα επιδιώξουμε να έρθουμε σε επαφή με κάθε συμπολίτη μας που πιστεύει ότι τα αιτήματα για αναβαθμισμένη καθημερινότητα, για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, για οικονομική ανάπτυξη, για πλήρεις υποδομές στο Δήμο Ωρωπού είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.
Ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας,
Γιώργος Γιασημάκης




Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Τι θα μας ρωτήσουν στην απογραφή


Ξεκινά σήμερα η Γενική Απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, η οποία θα διαρκέσει 15 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 24 Μαΐου.

Για την απογραφή δεν απαιτείται να βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι παρά μόνο ένας που θα μπορεί να απαντήσει στο ειδικό ερωτηματολόγιο. Η συνέντευξη μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 40 λεπτά.

Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει κοινές ερωτήσεις που αφορούν τον δήμο όπου βρίσκεται η κατοικία, αν κατοικείται από μόνιμους κατοίκους, τον τύπο της κατοικίας (μονοκατοικία, πολυκατοικία κ.τ.λ.) καθώς και την περίοδο κατασκευής. Οι απογραφείς καταγράφουν το ονοματεπώνυμο των κατοίκων, τον τόπο μόνιμης κατοικίας καθώς και σε ποιο δήμο είναι εγγεγραμμένοι. Επίσης υπάρχουν ερωτήματα που αφορούν το επίπεδο εκπαίδευσης των κατοίκων.

Δείτε τις ερωτήσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

Νομός
Δήμος ή Κοινότητα
Τοπικό διαμέρισμα
Οικισμός
Οδός
Αριθμός
Ταχ. Κώδικας

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

1. Είδος κατοικίας: -Κανονική κατοικία
-Κινητή κατοικία (σκηνή, τέντα, γιοτ, πλοίο, τροχόσπιτο κλπ.)
-Άλλου είδους χώρος που προορίζεται για κατοικία (καλύβα, πρόχειρη κατασκευή κλπ)
-Άλλου είδους χώρος που δεν προορίζεται για κατοικία (γραφείο, γκαράζ, στάβλος κλπ.)

2. Κατάσταση κατοικίας: α. Κατοικούμενη
β. Κενή: Για ενοικίαση, Για πώληση, Δευτερεύουσα, Εξοχική, Για κατεδάφιση, Για άλλο λόγο
γ. Κατοικία με κατοίκους που μένουν μόνιμα σε άλλη κατοικία: Εξοχική, Δευτερεύουσα, Άλλη περίπτωση

3. Τύπος κτιρίου όπου βρίσκεται η κατοικία: Μονοκατοικία, Διπλοκατοικία, Πολυκατοικία, Κτίριο που η κύρια χρήση του δεν είναι κατοικία.

4. Περίοδος κατασκευής

5. Συνολική επιφάνεια της κατοικίας (μ²)

6. Αριθμός κανονικών δωματίων εκτός κουζίνας Από αυτά, πόσα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για επαγγελματικούς σκοπούς (γραφεία, κομμωτήρια κλπ.);

7. Κουζίνα: -Μεγαλύτερη των 4 μ²
-Μικρότερη των 4 μ²
-Δεν έχει κουζίνα
-Διευκολύνσεις μαγειρέματος παρεχόμενες σε άλλο χώρο

8. Ύδρευση: -Με δίκτυο μέσα στην κατοικία: Δημόσιο / Ιδιωτικό
-Με δίκτυο εκτός κατοικίας: Δημόσιο / Ιδιωτικό
-Μη διαθέσιμο δίκτυο

9. Λουτρό ή ντους: -Μέσα στην κατοικία
-Έξω από την κατοικία
-Δεν έχει λουτρό ή ντους

10. Τουαλέτα ή WC: -Δεν έχει τουαλέτα ή WC
-Με υδραυλική εγκατάσταση: α. Μέσα στην κατοικία β. Έξω από την κατοικία
-Χωρίς υδραυλική εγκατάσταση: α. Μέσα στην κατοικία β. Έξω από την κατοικία

11. Θέρμανση: - Κεντρική
- Άλλο είδος
- Δεν έχει θέρμανση

12. Κύρια χρησιμοποιούμενη πηγή ενέργειας για Μαγείρεμα και Θέρμανση.(Ηλεκτρισμός, Φυσικό αέριο, Πετρέλαιο)

13. α. Αριθμός αυτοκινήτων στη διάθεση του νοικοκυριού β. Αριθμός θέσεων στάθμευσης στη διάθεση του νοικοκυριού

14. Το νοικοκυριό κατέχει την κατοικία ως: -Ιδιοκτήτης
-Κάτοχος μεριδίου οικιστικού συνεταιρισμού
-Ενοικιαστής
-Με άλλη ιδιότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΤΟΜΟΥ

1. Επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός

2. Φύλο

3. Ημερομηνία γέννησης

4.
Σχέση με το νοικοκυριό:
-Μέλος του νοικοκυριού: -Παρόν
-Προσωρινά απόν (κατά το 15ενθήμερο της απογραφής)
-Πού διανυκτερεύσατε την Τρίτη 15/3/2011: -Εδώ που απογράφεται (στη μόνιμη κατοικία του)
-Αλλού

5. Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος, Έγγαμος, Χήρος(-α), Διαζευγμένος(-η), Με σύμφωνο συμβίωσης, Χήρος(-α) από σύμφωνο συμβίωσης, Διαζευγμένος(-η) από σύμφωνο συμβίωσης

6. Τόπος μόνιμης κατοικίας της μητέρας σας κατά τη γέννησή σας

7. Ποιας χώρας είστε υπήκοος;

8. Ποιου Δήμου ή Κοινότητας είστε δημότης;

9. Είχατε ποτέ διαμείνει σε άλλον οικισμό της Ελλάδος; Αν ναι, α. Ημερομηνία εγκατάστασης στον παρόντα τόπο, β. Προηγούμενος τόπος διαμονής.

10. Είχατε ποτέ διαμείνει σε χώρα εξωτερικού; Αν ναι, α. Ημερομηνία εγκατάστασης στην Ελλάδα, β. Χώρα προηγούμενης διαμονής, γ. Λόγος εγκατάστασης στην Ελλάδα.

11. Επίπεδο εκπαίδευσης

12. Τίτλοι σπουδών (πτυχία κλπ.): α) Εκπαιδευτικό ίδρυμα, β) Σχολή, γ) Τμήμα, δ) Χώρα

13. Ποια ήταν η κύρια ασχολία σας την προηγούμενη εβδομάδα (9-15 Μαρτίου); (Αν εργάστηκε έστω και μία ώρα, να δοθεί απάντηση «Εργαζόμενος»): -Εργαζόμενος(-η), -Ζητούσε εργασία, -Ζητούσε εργασία για 1η φορά, -Μαθητής(-τρια)/σπουδαστής(-τρια), -Συνταξιούχος, -Εισοδηματίας

14. Σε τι είδους κατάστημα, επιχείρηση κλπ. εργαζόσασταν την προηγούμενη εβδομάδα ή την τελευταία φορά που εργαστήκατε;

15α. Ποιο είναι το επάγγελμα που κάνετε ή κάνατε την τελευταία φορά που εργαστήκατε;
15β. Ποια είναι ή ήταν τα κύρια καθήκοντα ή οι αρμοδιότητές σας στην εργασία αυτή;

16. Ποια είναι ή ήταν η θέση σας στην εργασία αυτή; -Εργοδότης, -Εργαζόμενος για δικό του λογαριασμό, -Μισθωτός ή ημερομίσθιος, -Μέλος παραγωγικού συνεταιρισμού, -Βοηθός στην οικογενειακή επιχείρηση

17. Ώρες απασχόλησης:
α. Πόσες ώρες εργάζεστε, συνήθως, την εβδομάδα;
β. Πόσες ώρες εργασθήκατε την προηγούμενη εβδομάδα;
γ. Σε περίπτωση που την προηγούμενη εβδομάδα εργαστήκατε λιγότερες ώρες από όσες, συνήθως, εργάζεστε, να γραφεί ο λόγος (Έλλειψη εργασίας πλήρους απασχόλησης, Ασθένεια, Εποχικότητα - καιρικές συνθήκες, Εκπαίδευση, Άδεια, Άλλος λόγος).

18. Πόσα άτομα εργάζονται στο κατάστημα κλπ., που απασχολείστε ή απασχοληθήκατε;

19. Τόπος εργασίας

20. Κύρια πηγή πόρων ζωής: -Απασχόληση, -Περιουσία και άλλες επενδύσεις, -Σύνταξη, -Άλλες μεταβιβάσεις (επιδόματα, υποτροφίες κλπ.), -Δάνεια ή μείωση αποταμιεύσεων, ρευστοποίηση κεφαλαίου, -Εξαρτημένοι από άλλα άτομα, -Άλλη πηγή.

21. Πόσα τέκνα έχετε γεννήσει; (Απαντούν μόνο οι θήλεις 10 ετών και άνω)

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Χωρίς έμπνευση ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ωρωπού για το 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 2 Μαϊου 2011
Η Δυναμική Πολιτεία εκφράζει τον προβληματισμό της για τον Προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος μοιάζει περισσότερο με μία διαχειριστική-τακτοποιητική πράξη, παρά με μία σαφή απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Το ζητούμενο είναι ένας προϋπολογισμός καινοτόμος και αναπτυξιακός, που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ευημερίας για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου μας και που θα απαντά στο πώς θα διαχειριστούμε ορθολογικά τα χρήματα των φορολογουμένων για να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομικής ανάπτυξης.
Αντί αυτού, είδαμε έναν προϋπολογισμό χωρίς  ξεκάθαρες θέσεις για το τι θα δαπανήσουμε στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική μέριμνα, αλλά και για τους ελεύθερους χώρους, για το περιβάλλον, για την ανάπτυξη του πράσινου, για την καθαριότητα, για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, για την νεολαία, για τους άνεργους, τους κοινωνικά αδύνατους.
Η Δυναμική Πολιτεία γνωρίζει  τις δυσκολίες που υπάρχουν. Η μεγάλη έκταση του Δήμου δημιουργεί και μεγάλες δυσκολίες σχεδιασμού, προγραμματισμού και συντονισμού. Επίσης, η στέρηση πολλών πόρων και εσόδων από το Κράτος αυξάνει τις δυσκολίες σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Όμως, οι σχετικές προκλήσεις αποτελούν συγχρόνως και προσκλήσεις προς όλους μας, να αγωνιστούμε, αφενός μεν για ομαλή προσαρμογή και αφετέρου για σωστή υπέρβαση των δυσκολιών, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης όλων των περιοχών του Δήμου μας.
Ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας,
Γιώργος Γιασημάκης
http://dunamikipoliteia.blogspot.com/

Βιολογικός πρ. Δήμου Ωρωπίων