ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η δημοτική αρχή του Γιάννη Οικονομάκου, μας κατέστησε «φτωχούς συγγενείς».

Τα αποτελέσματα των  πολιτικών που ακολούθησε η δημοτική αρχή και η αποδεδειγμένη μαλθακότητα των αντιδράσεών της , αυτά τα τριάμισι χρόνια, μας δημιούργησε «δεσμά» και δυσκόλεψε έναν σχεδιασμό που θα μπορούσε με πολλές ελπίδες, να μας απομακρύνει από έναν αργό και με εικόνα μεθοδευμένου, αναπτυξιακό θάνατο για την περιοχή μας.
Χάθηκαν για αρκετά χρόνια οι βιολογικοί καθαρισμοί . Καμία ενέργεια για τον Ασωπό . Ξεπουλήθηκαν  περιουσίες των συνδημοτών μας από τις προσωπικές συμφωνίες του δημάρχου με τον ΔΕΣΦΑ . Τίποτα  νεότερο για  τα σχέδια  πόλης εκτός από αυτά που είχαν δρομολογηθεί από τους πρώην Δήμους και Κοινότητες της περιοχής μας  . Καμιά προγραμματισμένη εκμετάλλευση των παραλιών μας , παρά προχειρότητες . Κανένας σχεδιασμός για την ανάδειξη και εκμετάλλευση της φύσης των βουνών μας . Καμία οδοποιία . Μηδενική κοινωνική μέριμνα . Μηδενική φροντίδα στη υγεία , μόνο με ευκαιριακές λύσεις  πολιτικής εκμετάλλευσης. Πανηγύρια και πανηγυράκια για εντυπώσεις . Όλα αυτά και άλλα πολλά  έχουν παγώσει τον τόπο μας.  
Σήμερα είμαστε ένας δήμος χωρίς όραμα και πρόγραμμα και με κατεβασμένα τα χέρια στις ορέξεις των ξένων συμφερόντων. Ένας δήμος που αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις και πισωγυρίσματα προσπαθώντας  να δικαιολογήσει την πολιτική της ολιγωρίας του, εκθέτοντας τόσο τον εαυτό του, αλλά κυρίως τον τόπο μας.
Το τελευταίο παράδειγμα των διοδίων αποδεικνύει περίτρανα τον πανικό της δημοτικής αρχής να κρυφτεί, αλλά και να γαντζωθεί στην εξουσία της, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια αδικία που μας πνίγει οδηγώντας  μας σε απομόνωση και οικονομικό μαρασμό. Η μακρόχρονη απουσία της από το πραγματικό πρόβλημα και η μετέπειτα πολιτική της που ακολούθησαν τις δυσβάσταχτες αυξήσεις του 60%, έχει φέρει τον τόπο μας και τους δημότες του σε αδιέξοδο. Αναρωτιέται κανείς, πως μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε μια δημοτική αρχή που όταν στριμώχνεται από τα γεγονότα, επιμένει να συζητά μόνη της, χωρίς ξεκάθαρες θέσεις ή τις θέσεις της να τις μετατρέπει σε πολιτικά ευρήματα για τη διάσωσή της;

Βλέποντας ότι όλα γύρο μας καταρρέουν και δεν είναι σε θέση πλέον αυτή η δημοτική αρχή να διαχειριστεί τα συμφέροντα του τόπου μας, είναι η ώρα να της δείξουμε την πόρτα εξόδου. Αν και ακόμα αναζητά σωτήρες για να την βγάλουν από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, ευχαριστώντας σε κάθε της βήμα μέσω του δημάρχου, όλους αυτούς που ουσιαστικά δεν βοήθησαν τον τόπο που αγαπάμε και μας νοιάζει. Αντίθετα, έδρασαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν την ανισότητα που νοιώθουμε σήμερα όλοι μας σε σχέση με τους άλλους δήμους της Αττικής. Η δημοτική αρχή του Γιάννη Οικονομάκου, μας κατέστησε «φτωχούς συγγενείς».

1 σχόλιο:

V Mavrommati είπε...

Μόλις λάβαμε το 31 σελίδων Οδηγό ενημέρωσης του Δήμου Ωρωπού που είναι εξόφθαλμα προεκλογικό φυλλάδιο του Δημάρχου. Όχι πια τέτοιες πολιτικές, δεν τις ανεχόμαστε!