ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε «φωστήρες» που σκέφτονται για μας χωρίς εμάς.

     Ο μόνος στόχος για μας που ζούμε στον Ωρωπό, είτε ασχολούμαστε ενεργά ή όχι με τα κοινά, θα έπρεπε να είναι πως θα αναπτύξουμε την περιοχή μετά από όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα είτε από μνημόνια είτε από αδιαφορία της πολιτείας, αλλά και ολιγωρίες της τοπικής μας πολιτικής. Οφείλουμε να δώσουμε την προοπτική που λείπει στην πραγματική οικονομική του ανάπτυξη.
 Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον της περιοχής μας.
Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε «φωστήρες» που σκέφτονται για μας χωρίς εμάς και να δεχόμαστε τις όποιες αποφάσεις τους για την τύχη μας, ως βουβοί και ανήμποροι θεατές. Είναι πολύ εύκολο να δηλώνει κάποιος πως δεν ξέρουμε και να μας κατηγορεί πως δεν θέλουμε και να μάθουμε. Ξεχνά όμως πως πρώτα θα πρέπει να μας πείσει πως ο ίδιος γνωρίζει και δεν υποκρύπτει άλλα κίνητρα.
Και ο τρόπος είναι μόνο ένας.
 Για κάθε ζωτική για τον τόπο μας απόφαση, πρώτα η ενημέρωση με δημιουργικό διάλογο και μετά οι αποφάσεις. Το να λες λοιπόν να ψηφιστεί ένας Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός στα τυφλά, επειδή δήθεν είναι μια αποτύπωση που δεν αξίζει τον περαιτέρω έλεγχό, δεν σου δίνει το δικαίωμα να ζητάς και μια εμπιστοσύνη που δεν κερδίζεις με τις πράξεις σου και μάλιστα από μια υπεύθυνη για τον τόπο μας θέση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης που έρχεται, θα ήταν σοφό από τη Δημοτική Αρχή να αναβάλλει το θέμα της ψήφισης του Α’ σταδίου της μελέτης «Ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Χωρικής Υποενότητας Κοιλάδας Ωρωπού» και να το προχωρήσει με διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση. 
Αν δεν το κάνει, οφείλουν οι σημερινοί συμπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να καταγγείλουν με την ψήφο τους την παντελή έλλειψη ενημέρωσης των συνδημοτών τους, όπως έκαναν και σαν Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: