ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



                           

Με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Καλάμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 5 Ιουνίου ποδηλατοδρομία για το περιβάλλον.
Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καλάμου και αφού τους δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες από την συντονιστική επιτροπή της εθελοντικής ομάδας και αφού έβγαλαν κάποιες αναμνηστικές φωτογραφίες ξεκίνησαν διασχίζοντας μία πανέμορφη πευκόφυτη διαδρομή 3 χιλιομέτρων με επιστροφή στην πλατεία Καλάμου.
Σε αυτήν την εκδήλωση συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι με τα ποδήλατά τους, ως ένα συμβολικό δείγμα ευαισθησίας και σεβασμού για καλύτερο περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η προώθηση του ποδηλάτου για τις κοντινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Παράλληλα, μέσω της εκδήλωσης, επιδίωξης ήταν και η ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων της παράνομης στάθμευσης και κυκλοφοριακής συμφόρησης που υποβαθμίζουν καθημερινά την ποιότητα του περιβάλλοντος στον Κάλαμο.
Στο τέλος της ποδηλατοδρομίας ο κάθε ποδηλάτης πήρε ένα αναμνηστικό δίπλωμα για την συμμετοχή του και ακολούθησε μικρό πάρτι με διάφορα κεράσματα .
Με την ευκαιρία της ποδηλατοδρομίας έχουμε να κάνουμε κάποιες προτάσεις προς τον Δήμο μας.
1.Θέσπιση κινήτρων για την χρήση των ποδηλάτων
2.Λειτουργία άμεσης δημοτικής συγκοινωνίας που να συνδέει τον Κάλαμο με τον Ωρωπό και το Καπανδρίτι.
3.Ρομποτικοί κάδοι διαχείρισης απορριμμάτων για πιο καθαρή πόλη και για την αναβάθμιση ποιότητας ζωής στο δήμο μας.
4.Διαπλατύνσεις και ανακατασκευές πεζοδρομίων
5.Δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων με στόχευση τους νέους ανθρώπους για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.


                       ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΛΑΜΟΥ

              Βάσω   Βασιλάκου                  Συμεών  Σκαρμούτσος              Κατερίνα  Βασιλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: