ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η αποκατάσταση της ασέβειας δεν είναι και πολύ σοβαρή υπόθεση ....




Η αποκατάσταση της ασέβειας σε ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό μνημείο για τον Ωρωπό από ότι φαίνεται δεν είναι και πολύ σοβαρή υπόθεση .
Οι υπεύθυνοι της  δημοτικής κοινότητας που ανήκει το Γενικό Λύκειο αλλά και αυτοί που  έχουν αρμοδιότητα να το αποκαταστήσουν, μάλλον δεν ενδιαφέρονται  .
 Ούτως ή άλλως, η ευαισθησία των σημερινών διοικούντων στον Ωρωπό δεν περισσεύει αφού απέχουμε λιγότερο από 20 ημέρες για την έναρξη των μαθημάτων και εκπαιδευτικοί και μαθητές θα αντικρίσουν αυτήν την εικόνα που σίγουρα δεν τιμά τον τόπο μας και την ιστορία του.
<<Αν είσαι και παππάς με την αράδα σου θα πάς..>> εκτός και αν με ψήφησες στις προηγούμενες εκλογές , αλλά από ότι φαίνεται ο <<ΜΗΚΗΣ >> όλων μας δεν ψηφίζει στον ΩΡΩΠΟ……

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο CHAMPIONS LEAGUE








Αναλυτικά:

1η αγωνιστική / 13 Σεπτεμβρίου Ολυμπιακός-Μαρσέιγ
2η αγωνιστική / 28 Σεπτεμβρίου Άρσεναλ-Ολυμπιακός
3η αγωνιστική / 19 Οκτωβρίου Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ
4η αγωνιστική / 1 Νοεμβρίου Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός
5η αγωνιστική / 23 Νοεμβρίου Μαρσέιγ-Ολυμπιακός
6η αγωνιστική / 6 Δεκεμβρίου Ολυμπιακός-Άρσεναλ



Η ΚΛΗΡΩΣΗ
1ος όμιλος 
Μπάγερν
Βιγιαρεάλ
Μάντσεστερ Σίτι
Νάπολι
2ος όμιλος 
Ίντερ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λιλ
Τραμπζονσπόρ
3ος όμιλος 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπενφίκα
Βασιλεία
Οτελούλ Γκολάτι
4ος όμιλος 
Ρεάλ Μαδρίτης
Λυόν
Άγιαξ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
5ος όμιλος 
Τσέλσι
Βαλένθια
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Γκενκ
6ος όμιλος 
Άρσεναλ
Μαρσέιγ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μπορούσια Ντόρτμουντ
7ος όμιλος 
Πόρτο
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης
ΑΠΟΕΛ
8ος όμιλος 
Μπαρτσελόνα
Μίλαν
Μπάτε Μπορίσοφ
Βικτόρια Πλζέν

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων θα ξεκινήσουν στις 13/14 Σεπτεμβρίου και το πλήρες πρόγραμμα των έξι αγωνιστικών έχει ως εξής: 
1η Αγωνιστική (13-14/9)
2η Αγωνιστική (27-28/9)
3η Αγωνιστική (18-19/10)
4ης Αγωνιστική (1-2/11)
5η Αγωνιστική (22-23/11)
6η Αγωνιστική (6-7/12)

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Σήμερα εορτάζεται η μνήμη του άγιου Τιμοθέου Μητροπολίτη Ευρίπου


Ο άγιος Τιμόθεος γεννήθηκε περί το έτος 1510 στον Κάλαμο της Αττικής. Η παράδοση λέει, ότι ο πατέρας του ήταν ο ιερέας του χωριού και ο οποίος υπήρξε ο πρώτος του διδάσκαλος.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Αθήνα, επέστρεψε στον τόπο του. Σύντομα αναχώρησε για τη βόρεια Εύβοια, όπου είχε την έδρα του ο Επίσκοπος Ωρεού, με τον οποίο συνδεόταν πνευματικά και ο οποίος φαίνεται να τον σπούδασε.
Ο Επίσκοπος Ωρεού τον χειροτόνησε διάκονο και αργότερα θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος, όπου με ένθερμο ζήλο εργάστηκε ακατάπαυστα στον αμπελώνα του Κυρίου.
Όταν όμως ο Επίσκοπος Ωρεού κοιμήθηκε εν Κυρίω, λαός, προεστώτες και κλήρος είδαν ομόθυμα στο πρόσωπο του πρεσβυτέρου Τιμοθέου τον άξιο διάδοχο του. Χειροτονήθηκε λοιπόν επίσκοπος Ωρεού.
Αργότερα ο Επίσκοπος Τιμόθεος, αναδείχθηκε Μητροπολίτης Ευρίπου με έδρα την Χαλκίδα.
Δύσκολη και επίμοχθη η νέα αποστολή, λόγω εκείνων των δυσοίωνων χρόνων, όπου ένας Ιεράρχης, εκτός από τα εκκλησιαστικά – επισκοπικά του καθήκοντα, έπρεπε να στηρίζει και να προστατεύει τον τυραννισμένο λαό του, να κρατά ζωντανή την εθνική του συνείδηση,  και να πυρπολεί τις ψυχές με την φλόγα της ελπίδας.
Ο Άγιος Τιμόθεος κατέστη όντως «Ευβοίας φωστήρ και ποιμήν θεόληπτος Ευρίπου», όπως εμπνευσμένα διακηρύττει μέσα από την ακολουθία της εορτής του η Εκκλησία.
Σύντομα κίνδυνοι και ανυπέρβλητα εμπόδια ορθώνονται απροσδόκητα, ανακόπτουν βίαια το επισκοπικό του έργο και τέλος στερούν τον ποιμένα από το ποίμνιο.
Ο Οθωμανός πασάς της Εύβοιας προσπαθούσε να βρει ευκαιρία να καταδιώξει τον Άγιο Τιμόθεο, η γυναίκα όμως του πασά ήταν κρυπτοχριστιανή και ενημέρωσε τον Άγιο για τον κίνδυνο που διέτρεχε και τον προέτρεψε να φύγει κρυφά.
Ο Άγιος Τιμόθεος καταφεύγει πρώτα στον Κάλαμο, στη Μονή Καλολιβαδίου  και κατόπιν στο Πεντελικό όρος γνωστό και ως όρος Αμώμων. Η παρουσία του εκεί γίνεται αιτία να ιδρυθεί η Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Πεντέλης). Κατέστη πρώτος Ηγούμενος, ως Κτήτωρ της Μονής.
Ο Άγιος Τιμόθεος οδεύοντας προς το τέλος της ζωής του, υπέστη και άλλο διωγμό γεγονός που τον αναγκάζει να μεταβεί σε ησυχαστήριο της νήσου Κέας. Εκεί λέγεται πως έκτισε Μονή Σταυροπηγιακή αφιερωμένη στον Άγιο Παντελεήμονα.
Στην Κέα παρέμεινε ο ασκητής επίσκοπος δέκα ολόκληρα χρόνια, στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.
Κοιμήθηκε οσιακά το 1590 και ετάφη μέσα στο ναϊδριο του Αγίου Παντελεήμονος προ της Αγίας Τραπέζης. Μετά από χρόνια το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στη Μονή Πεντέλης.
Το 1821 λεηλατήθηκε από τους στρατιώτες του Ομέρ Βρυώνη, που ανακάλυψαν την κρυψώνα στο εκκλησάκι που είχε μεταφερθεί για ασφάλεια. Μόνο η Αγία Κάρα διασώθηκε, και η οποία σήμερα φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Πεντέλης.
Τέλος, ένα από τα τεμάχια λειψάνου του Αγίου Τιμοθέου που διασώθηκαν φυλάσσεται σήμερα εδώ στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλάμου.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΤΣΑΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!!!



                                                
                              
                            ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΤΣΑΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!!!




Σήμερα τα μεσημέρι διαπιστώθηκε πως έχουν κλαπεί(!!!) δυο τσάπες του δήμου. Είχαν αφεθεί για πλύσιμο σε πλυντήριο της περιοχής. Ενεργεί ήδη η αστυνομία Ωρωπού.

                                                

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ο πολίτης ζητά διαφορετικό μοντέλο διοίκησης ……


Επτά μήνες διοίκησης έκλεισε ο νέος Καλλικράτειος δήμος, αλλά φαίνεται ότι δεν άλλαξαν πολλά.
Οι εκλογές τέλειωσαν, κάποιοι έχασαν, κάποιοι κέρδισαν, αλλά όλοι αυτοί που εξελέγησαν και διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου, είναι οι συνυπεύθυνοι για την εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι σήμερα και σε καμία περίπτωση αυτή η ευθύνη δεν μπορεί να μεταφέρεται από τους ίδιους σε άλλους, ή και στους πολίτες για τις επιλογές τους, διαμορφώνοντας το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Κανείς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων από πλευράς αντιπολίτευσης, δεν ασχολείται με το «τώρα» σε επίπεδο έλεγχου και το «αύριο» σε επίπεδο προτάσεων, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να περνά τις αποφάσεις της χωρίς να ακούγεται συντεταγμένα καμία διαφορετική πρόταση.
Συνεχίζουν τις αντιπαραθέσεις τους, αποσβολωμένοι φαίνεται από τα… οράματα και την δημιουργία της δημοτικής αρχής, κολλημένοι στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα του Νοέμβρη, με τις γνωστές αντεγκλήσεις και ζητήματα «επί προσωπικού» που μονοπωλούν τα δημοτικά μας συμβούλια, λες και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα έχουν λυθεί.
Ένας από τους ρόλους της δημοτικής αρχής είναι να αναδείξει επιτέλους αυτό που παρέλαβε, είτε σωστό είτε λάθος, βάζοντας τέλος σε όλες αυτές τις αντιπαραθέσεις και κανείς άλλος δεν μπορεί να την υποκαθιστά αφού είναι η αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνη στο να δώσει τις απαντήσεις που περιμένει και αναζητά κάθε πολίτης.
Το να καταγγέλλονται απλά διάφορα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο με την μορφή ανακοινώσεων και να περιμένουμε να μας δοθούν απαντήσεις που μάλιστα τις ξέρουμε εκ προοιμίου, το μόνο που μας προσφέρουν είναι ένας ανούσιος επικοινωνιακός εντυπωσιασμός.
Σήμερα πρέπει να μας απασχολούν θέματα μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, όπως η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, οι υποδομές και η ανάπτυξη και εμείς αναλωνόμαστε στο να αναδεικνύουμε λάθη που έγιναν στο παρελθόν, λες και αυτά τα λάθη δεν οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας νέων συνδυασμών, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και μένοντας ουσιαστικά έξω από την κούρσα της ανάπτυξης.
Ο πολίτης ζητά διαφορετικό μοντέλο διοίκησης με άμεση συμμετοχική δημοκρατία στις αποφάσεις και τα έργα, γυρίζοντας ταυτόχρονα την πλάτη σε πολιτικές και πολιτικούς που διαχειρίζονται με τον ίδιο ανεδαφικό τρόπο την εξουσία που τους παρέχεται.
Οι δημοτικές παρατάξεις πρέπει να μένουν πιστές στις αρχές τους και να ανταποκρίνονται με σεβασμό απέναντι σε όλους αυτούς που τις υποστήριξαν αλλά και ακόμα τις υποστηρίζουν, δίνοντας την δυνατότητα της σύνθεσης προτάσεων που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους να τις καταθέτουν στο δημοτικό συμβούλιο.
Η σύνθεση διαφορετικών απόψεων είναι το βασικό συστατικό για μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση και γίνεται ευκολότερη η δημιουργία του έργου αρκεί να μην ερμηνεύονται ως δήθεν ανούσιες αντιπολιτευτικές θέσεις και όταν υιοθετούνται να μην ερμηνεύονται πάντα ως «πολιτικές συμφωνίες».