ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ



Ακούγοντας την σοφή κουβέντα του Γιώργου Γιαμαρέλου «καθένας με τον πήχη του μετρά και το πανί  του και το πανί του δήμου είναι μεγάλο», δεν μπορώ παρά να κάνω τις παρακάτω διαπιστώσεις.
Αρχίζοντας το μέτρημα με τον δικό του πήχη ο πολίτης διαπιστώνει ότι τελικά ούτε όραμα ούτε και δημιουργία υπάρχει στο Δήμο Ωρωπού.
Γιατί δεν είναι όραμα όταν διαπιστώνεται πως σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης, ούτε δημιουργία το «διαίρει και βασίλευε»!
Αυτό οραματίστηκε ο κύριος Δήμαρχος όταν χωρίζει τους πολίτες σε άσπρα και μαύρα πρόβατα, όταν με περίσσια αλαζονεία ξεπουλάει με την πρώτη ευκαιρία παραδοσιακούς συνοδοιπόρους που τον συντρόφεψαν στα πέτρινα πολιτικά του χρόνια;
Όταν απαξιώνει τους πάντες και τα πάντα με περισσή αλαζονεία εκλαμβάνοντας την πολιτική ευγένεια ως αδυναμία;
Έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό απαξίωσης των πάντων αντιστρέφοντας τις διαπιστώσεις όλων μας από το αποτέλεσμα της διοίκησής του. Αυτό βέβαια έχει σαν τελική εικόνα, ο προβληματισμός, η αγωνία, ο πανικός και η απόγνωση του να είναι πλέον εμφανής, με αποτέλεσμα τα γεγονότα που διαδραματίζονται στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια. Προπηλακισμοί, πολιτικές ύβρεις, απειλές κατά πάντων όσων του αντιστέκονται και δεν ακολουθούν τον κατήφορό του.
Kάνει το ένα λάθος μετά το άλλο παραβλέποντας ότι το πολιτικό σκηνικό οριστικά πλέον έχει αλλάξει, διακατεχόμενος από πολιτικό αμοραλισμό. Η πρόσφατες εικόνες του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελούν την καλύτερη εξήγηση, στο γιατί ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στη σημερινή Δημοτική Aρχή του!
Όλα αυτά είναι το όραμά του;
Όσο για τα έργα του, αυτό που φαίνεται μέχρι τώρα είναι τα έργα που συνεχίζει από τους προηγούμενους Δήμους και Κοινότητες.
Τα δικά του έργα που είναι;
Πόσο μπορεί να τον τιμά αλήθεια η φωτογραφία του, που φιγουράρει σκυμμένος πάνω σε τόσους φακέλους, θέλοντας να δείξει τι;
Ότι έχει πελαγώσει ή ότι δεν ξέρει από πού να αρχίσει;
Έχει  διαχειριστεί μέχρι τώρα πολύ πάνω 20 εκατομμύρια και τα περισσότερα έχουν πάει σε απευθείας αναθέσεις που μάλλον αυτό είναι τελικά το όραμα του αλλά και το έργο του.
Μέσα λοιπόν σε όλα αυτά, αρχίζουμε να μετράμε απώλειες και στα κεκτημένα!
Αλλά, αν υπάρχουν τραγικές για τον τόπο διαπιστώσεις από την Δημοτική Αρχή, το ίδιο μπορεί να υπάρχουν από πολλούς συνδημότες μου και από την αντιπολίτευση που βουλιάζει  μέσα στις τζούφιες και αποσπασματικές πολιτικές κορόνες καταγγελίας, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο στα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Δήμου, ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο πολιτικής σωτηρίας σε μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Αλλά αυτό φυσικά δεν είναι δυνατόν να είναι στόχος. Στόχος δεν μπορεί να είναι η πλήρη εξαθλίωση του Ωρωπού, για να φανούν τότε οι από μηχανής σωτήρες.
Στόχο η αντιπολίτευση πρέπει να έχει, να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία, την ασυδοσία και την απαξίωση των αρχών μιας χρηστής διοίκησης, που σήμερα αντιπροσωπεύονται στον τόπο μας, από το «όραμα δημιουργίας» του Δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου. 

2 σχόλια:

Δημήτρης Σταύρου είπε...

Ανδρέα, το θέμα είναι ποιος είναι ο εναλλακτικός πολιτικός οδικός χάρτης. Δηλ. ένα σχέδιο μιας σελίδας από έναν πολιτικό φορέα που να εξηγεί απλά και κατανοητά στον πολίτη:
- Ποια έργα ΕΣΠΑ θα διεκδικήσει και γιατί ;
- Ποια έργα ΣΔΙΤ θα διεκδιήσει και γιατί ;
- Ποια μικρά έργα θα αναθέσει και γιατί ;
- Τελικά, γιατί θέλει κάποιος να γίνει δήμαρχος ;

Χαιρετώ.

Ωρωπιώτης είπε...

είναι φανερό ότι ο ερχομός της βασιλοπουλοοικογένειας και του γάλατος του πουλιού της στον Ωρωπό, είναι έργο πνοής για τον Δήμο μας και την αλφα-βλήτα.
αν αυτά δεν είναι έργα, τί να πούμε?
δάσκαλε, θα διεκδικήσουμε εσπα για να πραγματοποιήσουμε σδιτ, σε σύμπραξη με το πακιστάν, για ανταλλαγή πληθυσμών, για γνωριμία των χωρών.
δεν ξέρω, μιά ιδέα ρίχνω