ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Μια δημοτική αρχή χωρίς πρόγραμμα…

Είναι πλέον εμφανή τα προβλήματα διοίκησης και συντονισμού από μέρος της δημοτικής αρχής  σε όλα τα θέματα που αφορούν τον δήμο μας.  Να λοιπόν και τα αποτελέσματα μιας  δημοτικής αρχής που δεν πίστεψε ποτέ στον Καλλικράτη και δεν σχεδίασε το πρόγραμμα της πάνω στις ανάγκες και τα προβλήματα που θα προέκυπταν.
Βλέποντας λοιπόν αυτή την εικόνα που παρουσιάζεται για τρία τουλάχιστον χρόνια τώρα, ο πολίτης ψάχνει μόνος του να βρει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του, έχοντας απαξιωθεί από την αλαζονεία της εξουσίας των διοικούντων.
Δεν υπάρχουν απ’ αυτή τη Δημοτική Αρχή τελικά λύσεις, ακόμα και στα πιο απλά διαδικαστικά θέματα που προβλέπει ο νόμος και  πρέπει να ακολουθήσει,  όπως για παράδειγμα να δημοπρατήσει τα κομμάτια της παραλίας  για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες προς εκμετάλλευση.
Δηλώνετε κύριοι της Δημοτικής Αρχής δημόσια ότι παραλάβατε προβλήματα και μόνο,  επιρρίπτοντας ευθύνες και λάθη στο παρελθόν, αλλά ξεχνάτε ότι η λαϊκή εντολή που λάβατε είναι να τα διορθώσετε και όχι να τα προβάλετε σαν δικαιολογία, κάθε φορά που οι πολίτες σας ζητούν τα αυτονόητα.
Λέτε ότι έχετε παραλάβει ένα υπέρογκο χρέος, αλλά ο πραγματικός δημόσιος απολογισμός για το τι παραλάβατε, δεν έχει γίνει ποτέ ακριβής, ώστε να παρουσιάζετε μια σαφή εικόνα του τι καλείται να πληρώνει ο κάθε δημότης και για πιο λόγο και όλα αυτά εν μέσω βροχής αναθέσεων και υπερκοστολογημένων έργων και μελετών.
Πώς να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε προγράμματα δράσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον δήμο μας, όταν έχετε καταδικάσει ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα αλλά και τον τουρισμό, με δηλώσεις για την ρύπανση της περιοχής μας χωρίς ταυτόχρονα  να παρεμβαίνετε δίνοντας λύση.
Όλο αυτό το διάστημα που τα  αγροτικά προϊόντα και η θάλασσά μας έχουν απαξιωθεί από διάφορα κέντρα, το μόνο που σας απασχολεί επίσημα ως δήμος, είναι να καλείτε και να φωτογραφιζόσαστε με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, ανακαλύπτοντας ως νέοι «ΚΟΛΟΜΒΟΙ» το πρόβλημα, να αφήνετε την εντύπωση πως κυνηγάτε τους υπευθύνους, προσδοκώντας όμως μόνο πολιτικά οφέλη. Ταυτόχρονα στεκόσαστε εγκληματικά αδιάφοροι στο να βάλετε το πρόβλημα στην σωστή του βάση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, βήμα- βήμα, να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει όλη αυτή η παραφιλολογία.

Στην σημερινή αυτή πραγματικότητα, δυστυχώς, όλοι συμμετέχουν. Ο Δήμαρχος που σέρνει το κάρο, οι άνθρωποί του που είτε ακόμη τον στηρίζουν είτε απογοητευμένοι φεύγουν από την ομάδα του, καθώς και η Αντιπολίτευση που περιμένει να πέσει αυτή η Δημοτική Αρχή σαν ώριμο φρούτο. Αλλά όμως τι μπορεί να περιμένει κανείς από ένα σάπιο δένδρο; Τι μπορεί να περιμένει μια Αντιπολίτευση, αν δεχθεί στο καλάθι της να μπουν όσοι σάπισαν το δέντρο αυτό και ακόμα στηρίζουν την αρρώστια του, έστω και ως αποχωρήσαντες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: