ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Εχθρός η αλήθεια στην ενημέρωση του Ωρωπού



Δημοτική Αρχή, σε μια περίοδο που όλα στη ζωή του πολίτη αναθεωρούνται, διατηρεί μια μυστικοπάθεια που τρομάζει. Θαρρείς και οι άνθρωποι αυτοί, ζήτησαν και πήραν το τιμόνι του Δήμου στα χέρια τους, για να περάσουν μόνο οι ίδιοι, τέσσερα χρόνια ασχολούμενοι με κάποιους τίτλους που τους δόθηκαν.
Τέσσερα χρόνια, που θαρρείς και ήταν κεκτημένο και απαραβίαστο δικαίωμά τους και δυστυχώς, σαν να μην ήξεραν πως οι τίτλοι αυτοί, συνδέονται άμεσα με την τύχη του Ωρωπού. Αυτήν την τύχη που σήμερα, είναι απολύτως κατανοητό, πως την άφησαν… στην τύχη της.
Σε όλες τις πράξεις και τις σκέψεις των σημερινών διοικούντων, υπάρχει… συσκότιση! Tο χειρότερο; Yπάρχει μια αντιπάθεια στην αλήθεια. H ενημέρωση τόσο των δημοτών του Ωρωπού όσο και των Δημοτικών Συμβούλων, δεν περιλαμβάνεται μέσα στους σχεδιασμούς τους. Παράδειγμα, οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Δημάρχου σε προσωπικό του φυλλάδιο -ατόπημα για τη θέση του στην τοπική κοινωνία- με το οποίο «διδάσκει» το πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος την ενημέρωση και την ελευθερία στη σκέψη και το λόγο.
Για τον Δήμαρχο, όποιος αναζητά την αλήθεια που ζει σήμερα ο Ωρωπιώτης συνδημότης του, είναι αντίπαλός του! Εχθρός του! Εχθρός της Δημοτικής του Αρχής!
O κύριος Δήμαρχος, έχει φτάσει στο σημείο να θεωρεί την αλήθεια στο Δήμο υπό… κατοχή ή σε νεότερη έκδοση… σε γύψο!
Tί σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλούστατα, πως όποιος ασχολείται με αλήθειες που δεν τον βολεύουν την εξουσία του, «συλλαμβάνεται» από την αρνητική για τον τόπο και την κοινωνία λογική του Δημάρχου και διαπομπεύεται! «Συμμετέχει» ως θύτης στη λανθάνουσα σκέψη του και «συμμετέχει» επίσης ως θύμα στις κάθε είδους καταστροφικές -επί προσωπικού- «ορέξεις» του!
H μυστικοπάθεια δεν προσφέρει υπηρεσίες και η αντιπάθεια στην αλήθεια, προσφέρει κακές! 
Aν αυτό δε γίνει άμεσα αντιληπτό από την Δημοτική Aρχή, τότε, μόλις παρέλθει η δόξα της εξουσίας, η αλήθεια και το φως απ’ αυτή, θα γίνει ο δικαστής και παράλληλα ο τιμωρός της .

Δεν υπάρχουν σχόλια: