ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Θα ήταν φρονιμότερο...

Ο καθαρός λόγος, είναι πλέον δυσεύρετο προϊόν. Το ίδιο δυσεύρετη σήμερα είναι και η πολιτική ηθική.
Έτσι λοιπόν, αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με τα κοινά, πρέπει να αποφασίσεις να ψάξεις να βρεις και τα δύο.
Να μην υιοθετήσεις λόγο παραπλανητικό, ψεύτικο, που αλλοιώνει και συκοφαντεί, μόνο και μόνο για να στρεβλώσει την αλήθεια;
Αυτός, αντιθέτως, είναι ένας αποτρεπτικός λόγος για μια τέτοια κοινωνική ενασχόληση, αφού μέχρι και μια αποδεδειγμένη προσφορά… ενδέχεται να την… παραπέμψει στη Δικαιοσύνη!
Το παρήγορο βέβαια είναι και αξίζει να το αναφέρω, πως υπάρχουν ακόμη θιασώτες του καθαρού λόγου.
Λίγους, ελάχιστους όμως, συναντάς στους χώρους της εξουσίας. Της κάθε είδους εξουσίας… και η εξουσία εδώ στον τόπο μας, δυστυχώς δεν ξεφεύγει από τον παραπάνω κανόνα!
Δυσεύρετος λοιπόν και σε μας ο καθαρός λόγος, ο οποίος θα ανέφερε και θα παρουσίαζε δημόσια, ξεκάθαρα και ονομαστικά, ποιοι συμπολίτες μας αντιτάχθηκαν και ανέτρεψαν αναπτυξιακές και επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες για τον τόπο.
Όταν αυτό όμως δε συμβαίνει, κάθε άλλη προσπάθεια, είναι παραπλανητική, ψεύτικη και έχει στόχο να  αλλοιώσει και να στρεβλώσει την αλήθεια!
Γιατί η αλήθεια, σίγουρα, δεν είναι αυτή που παρουσιάζει ο Δήμαρχος, εδώ και αρκετό καιρό, σε συζητήσεις του με τους συμπολίτες μου και τελευταία με το άρθρο του στο πρωτοσέλιδο της δημοτικής έκδοσης.
Δεν μπορεί δηλαδή να λέει, πως κάποιοι ενοχλούνται από αναπτυξιακά έργα, επειδή και μόνο… γειτονεύουν με αυτά!
Θα ήταν φρονιμότερο, να αναφέρει στους συνδημότες μας, αυτά τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ποιές τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες τα στηρίζουν, πότε έγιναν αυτές και με απόφαση ποιού Δημοτικού Συμβουλίου.
Τότε και μόνο τότε, θα αναδείξει και το δικό του καθαρό λόγο και θα ταυτοποιήσει τους… «σαμποτέρ» των οραμάτων του τόπου μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: