ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Πλαίσιο συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της αττικής ή τακτοποιιτική ρύθμιση των στρεβλώσεων των προνομιούχων περιοχών σε βάρος της δικής μας ?

Μια πρόταση βασισμένη στην αειφόρο ανάπτυξη ,αλλά τι μπορεί να σημάνει αυτό ?

Σημαίνει άραγε μια ανάπτυξη που ουσιαστικά και αφού εδώ και χρόνια ορίστηκαν
οι περιοχές που ως προνομιούχες τώρα πλέων αναπτύχθηκαν εμπορικά , οικονομικά , τουριστικά , οικιστικά  έχουν έλιμα κοινοχρήστων χώρων και πρασίνου που βάση της αιφορίας  αλλά και της στοφής προς την οικολογία τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να το καλύψουν αλλάζοντας τον χαρακτήρα και προσανατολισμό άλλων περιοχών .

Η βόρια αττική εδώ και χρόνια μάταια παλεύει να αναπτυχθεί ισότιμα με άλλες περιοχές ελπίζοντας και περιμένοντας κάποτε το κράτος να καταλάβει πως επιτέλους και σε αυτήν την γωνία της αττικής ζουν άνθρωποι με ίσα δικαιώματα έναντι των υπολοίπων .
Είναι έξω λοιπών από οικιστική , τουριστική η άλλου είδους ανάπτυξη .
Αντί αυτού παρουσιάζετε τώρα μια πρόταση ορίζοντας ουσιαστικά την περιοχή αυτή ως την πίσω αυλή της αττικής .
Όσο αναφορά την ενότητα των Ωρωποχορίων ,εκεί η κατάσταση είναι τραγική μίας και στους χάρτες της πρότασης υπάρχει το απέραντο πράσινο και η γεωργική γη .
 Για ποια κοινωνική δικαιοσύνη μπορούμε να μιλάμε ?
Τι και αν  ο κάθε βουλευτής προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών πάντα μιλούσε για επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος , εντάξεις  στα σχέδια  πόλης , τουριστική ανάπτυξη , επίλυση των περιβαντικών προβλημάτων .
Μονόδρομος λυπών η γεωργική ανάπτυξη για τα επόμενα 20 χρόνια 
Και εδώ μπαίνει ένα ερώτημα ,ποίος ορίζει και με ποία κριτήρια ότι τα επόμενα χρόνια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα πρέπει να ασχολούνται με την Γεωργία στην πλειοψηφία τους μιας και η γη που τους ανήκει θα πρέπει να χαρακτηριστεί από κάποιους έτσι χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και με μια βιομηχανική περιοχή που δημιουργεί συνεχώς οικολογικά και όχι μόνο προβλήματα  δες ΑΣΩΠΟΣ…….
Με ποιά κριτήρια μια πρόταση σαν αυτή μειώνει την υπεραξία της γης στα Ωρωποχορια έναντι άλλων περιοχών .
Για ποιά ισόρροπη ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε όταν δεν αναφέρεται καν το σύνολο της περιοχής μας σε κανένα έργο υποδομής ούτε καν στον τομέα , υγείας και του πολιτισμού. Φαίνεται ότι αυτοί που μελέτησαν και συνέταξαν αυτήν την πρόταση δεν έχουν διαβάσει καν την ιστορία αυτού του τόπου
Άντυτου και με μεγάλο θράσος από πλευράς πολιτείας θα πρέπει να πληρώνουμε διόδια για να μπορούμε να επισκεπτόμαστε τις γύρο περιοχές και την Αθήνα .
Βεβαίως ως δικαιολογία προβάλλεται η χρήση των παράδρομων που στα σχέδια μπορεί να υπάρχουν άλλα όχι και στην πράξη.
Και βεβαίως χρησιμοποιώντας τους παράδρομους που υπάρχουν ο πολίτης ζει μια σύγχρονη οδύσσεια για να φτάσει στον προορισμό του την ίδια ώρα που το κράτος για άλλη μια φορά τα έσοδα θα διατεθούν για την επέκταση του METRO στα όρια της Αθήνας .
Άλλη μια φορά και με ανάλογο τρόπο πληρώνουμε ύστερα  από τέλη κυκλοφορίας και άλλες μορφές φορολόγησης την ανάπτυξη των Αθηνών.
Ως αναφορά τα ωρωποχόρια πρέπει λυπών και με γνώμονα πάντα την αειφόρο ανάπτυξη να επανεξεταστεί αυτή η πρόταση με όλους τους εφικτούς τρόπους ανάπτυξης δίνοντας το δικαίωμα  και σε αυτό το κομμάτι της αττικής να γίνει  επιτέλους ανταγωνιστικό έναντι των άλλων περιοχών της αττικής , και να μην είναι καταδικασμένα ψάχνοντας διέξοδο να οδηγηθούν σε μια νέα γενιά αυθαιρέτων μι έχοντας άλλο τρόπο διαφυγής προς την ανάπτυξη έναντι των άλλων περιοχών ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: