ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Γιατί πετάγονται με τόση ευκολία τόσα χρήματα;


Εμβρόντητοι παρακολουθούμε όλοι, τα όσα κατασκευαστικά ευτράπελα συμβαίνουν στην οδό Μαρμαρά -τον εμπορικότερο δρόμο του δήμου μας.
Με λύπη παράλληλα καταλαβαίνουμε, πως ό,τι γίνεται εκεί, γίνεται γιατί η Δημοτική Αρχή, το πολυδιαφημισμένο αυτό έργο, το σχεδίασε και το οργάνωσε εντελώς στο πόδι!
Αποδεικνύεται πως με τα μεγάλα λόγια, όχι μόνο δεν μπορεί να παρουσιάσει έργο, αλλά καταστρέφει, αντί τουλάχιστον το απλούστατο, να διατηρεί. Και καταστρέφει, γιατί βρίσκεται σε πανικό, εξ αιτίας της συσσώρευσης της απραξίας της όλα αυτά τα χρόνια, φτάνοντας κοντά στον απολογισμό της καταστροφικής της παρουσίας.
Οι συμπολίτες μας επαγγελματίες της Μαρμαρά, έχουμε πλέον όλοι αντιληφθεί, πως είναι μια από τις «παράπλευρες απώλειες» του «πολέμου» που έχει «κηρύξει» η Δημοτική Αρχή εναντίον του τόπου μας!
Γιατί αυτό πράγματι συμβαίνει και δεν είναι υπερβολή, αν αναλογιστεί ο καθένας μας, ποια είναι η εικόνα του σημερινού Ωρωπού!
Μια εικόνα απωθητική, γιατί είναι «βομβαρδισμένη» από αδιαφορία και δύσοσμη!
Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που είχαμε να ψηφίσουμε τον πρώτο ανακεφαλαιωτικό πίνακα του έργου, ζήτησα από τη Δημοτική Αρχή να δοθούν εξηγήσεις για μια μελέτη που πλήρωσε ή θα πληρώσει ο δημότης του Ωρωπού, στην οποία αποδείχθηκε από την πράξη, πως είναι αναγκαίο να γίνουν τόσο πολλές τροποποιήσεις -οι οποίες και συζητήθηκαν- που ουσιαστικά καταργούν τη μελέτη αυτή.
Πρέπει να αναρωτηθούμε λοιπόν, γιατί «πετάγονται» με τόση ευκολία τόσα χρήματα.
Όλα αυτά βέβαια, δεν θα ήταν ηθικό για τον τόπο και τους συμπολίτες μας να περάσουν στη λήθη, όταν θα περάσουν στην πολιτική ανεργία οι υπεύθυνοι, που επί τέσσερα χρόνια τώρα στρουθοκαμηλίζουν ψάχνοντας για αστείες δικαιολογίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: