ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Με γνώμονα το συμφέρον της και «καπέλωμα» της πλειοψηφίας



Έγινε θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο αριθμός των δημοτών που θα συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια του Νομικού προσώπου που δημιουργήθηκε από την κατάργηση όλων των άλλων, που υπήρχαν στους Δήμους και τις Κοινότητες που συνενώθηκαν και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ωρωπού.
Υπέρμαχος της μεγαλύτερης συμμετοχής των δημοτών ήταν η Δημοτική Αρχή, με τη λογική όμως του Δημάρχου, πως ο λαός του Ωρωπού το δικό του Συνδυασμό ψήφισε  για Διοίκηση. Και καλά το έκανε, όταν δούμε την ερχόμενη Τρίτη, πως και στα δυο Διοικητικά Συμβούλια με εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και δημότες υποστηρικτές του, θα έχει την πλειοψηφία στις αποφάσεις τους. Μέχρι εδώ κατανοητό.
Όταν πάμε όμως και στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, εκεί που ζητείται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των Παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να έχουν και ελπίδα υλοποίησης οι προτάσεις της και να μην είναι ένας διακοσμητικός θεσμός, η Δημοτική Αρχή που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει το ποσοστό των δημοτών που τη στήριξαν στις 7 Νοεμβρίου και ήταν το 19,62%, ακολούθησε άλλη γραμμή και αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις της και το βάρος που δίνει στους δημότες!
Και εδώ ζήτησε όμως και τελικά πήρε τη «μερίδα του λέοντος» των δημοτών, με την ανοχή βέβαια και των άλλων παρατάξεων για να υπάρξει τελικά αυτή η επιτροπή. Να σκεφτούμε λοιπόν πως η μειοψηφία στις επιλογές των συμπολιτών μας, θα έχει τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις της Επιτροπής αυτής! Και φυσικά, δεν πρέπει να υπολογίσουμε το 50% της δεύτερης Κυριακής, τότε που υποχρεωτικά η επιλογή ήταν μεταξύ δύο Συνδυασμών.
Ο Ανδρέας Τσάκωνας πολύ σωστά έκανε την πρόταση, οι δημότες να πάνε με το ποσοστό των Συνδυασμών της πρώτης Κυριακής, που θα ήταν και το αντιπροσωπευτικό. Αλλά ποιός να τον ακούσει, όταν μια Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα προσπαθεί να λειτουργήσει για τα συμφέροντα της ομάδας της και όχι αυτά του τόπου;
Που είναι η συναίνεση λοιπόν που ζητά ο νομοθέτης;
Συναίνεση ζητούσε και ο «Συμπαραστάτης του Δημότη» και η Δημοτική Αρχή έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μην έχουμε στον Ωρωπό! Πότε και που, δημοσιοποίησε και τις δυο Προκηρύξεις για τις θέσεις αυτές που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή των δημοτών, ώστε να ενημερωθούν όλοι; Σε ποιά απόφασή της σχετική με αυτές τις δυο περιπτώσεις, έδειξε πως υπολογίζει το δημότη;
Τον «Συμπαραστάτη» τον έφερε τελευταία στιγμή για να τον ΧΑΣΟΥΜΕ και την «Επιτροπή Διαβούλευσης» ΜΕΤΑ την τελευταία στιγμή για να την περάσουμε κατευθείαν σε... κώμα
Υπέρμαχος λοιπόν της μεγαλύτερης συμμετοχής των δημοτών, ναι μεν ήταν η δημοτική αρχή, αλλά με γνώμονα το συμφέρον της και «καπέλωμα» της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας! Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: