ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Το πρόβλημα του Ασωπού

Η λύση στο πρόβλημα του Ασωπού είναι σίγουρα ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Το γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί και γιατί παρ’ όλες τις παραστάσεις μας, φαίνεται πως αυτή είναι ακόμη μακριά, είναι ένα θέμα που πρέπει με υπευθυνότητα να συζητηθεί και να ληφθούν από μέρους μας σταθερές γραμμές και αποφάσεις.
Επίσης απαιτείται και άμεση λύση-ζωής για το θέμα του νερού. Πρώτον για το νερό που πίνουμε και δεύτερον για το νερό της καθημερινής δραστηριότητάς μας. Το δεύτερο ζητούμενό μας βέβαια, όπως φυσικά καταλαβαίνετε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη λύση του προβλήματος της ρύπανσης Ασωπού.
Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό, έγιναν πολλές προσπάθειες από τη μεριά μας για να βρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις. Είναι όμως και αλήθεια, ότι στην προσπάθειά μας αυτή, επιτρέψαμε αθέλητα την εκμετάλλευση των προβλημάτων μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε η τόσο μεγάλη προβολή τους, να γίνει για τον τόπο μας ουσιαστικά αντικείμενο δυσφήμισης, με συνέπεια τον αποκλεισμό της περιοχής μας και σε συνέχεια τον οικονομικό μαρασμό, πρώτα των επαγγελματιών και κατόπιν όλων μας.
Αυτή είναι μια ζοφερή προοπτική και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε πιστεύω άμεσα. Δεν είναι δυνατόν να χαθεί έστω και μια μέρα, από μία προσπάθεια για να βάλουμε τον Ωρωπό μας πάλι ψηλά στη συνείδηση των φίλων του και όχι μόνο.
Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να συζητήσουμε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα και να χαράξουμε τη γραμμή υπεράσπισης του τόπου μας γενικά, με θέμα: «Η προοπτική οικονομικού μαρασμού του Ωρωπού, η άμεση και σε βάθος χρόνου αντιμετώπισή της και η αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των προβλημάτων του τόπου μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: