ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2009


Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και χωρίς πολιτικά αφεντικά και σπόνσορες που θα πρέπει να μου υποδεικνύουν, το τι  λέω και το τι  ψηφίζω, θα καταθέσω
τις απόψεις μου ελπίζοντας ότι θα με σεβαστεί το προεδρείο και δεν θα μου αφαιρεθεί ο λόγος όπως έχει γίνει  στο παρελθών.

Κύριοι υπάρχει πρόβλημα πολίτικης παιδείας στις μέρες μας και αυτό γιατί έχουμε παρεξηγήσει τους ρόλους μας η δεν τους έχουμε κατανοήσει.
Η έδρα του κάθε Δημοτικού Συμβούλου δεν ανήκει στο συνδυασμό  αλλά στον λαό που εξέλεξε τον υποψήφιο .Αυτό  άλλωστε δεν σημαίνει και το ότι ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
      ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;

Ποιος αιρετός μπορεί να είναι στο απυρόβλητο και ποιος μπορεί να καταργεί ενεργούς πολίτες ;

Κύριοι  η   σταλινικού τύπου λογικές δεν περνούν σε μια κοινωνία που κρατά ψηλά την σημαία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.


(ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ  ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΘΕΙΤΕ)

Και  για να εξηγούμαι
 ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΡΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ  ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ  ΚΡΙΤΗΣ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ  ΠΡΑΞΕΩΝ  ΜΑΣ……

Κυρίες και κύριοι απόψε συζητούμε το προϋπολογισμό , το ευαγγέλιο με το οποίο θα πορευτούμε στο 2009
Είναι ο καθρέφτης  για το  τι προτίθεται να κάνει ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ αν και από τον τρόπο που έχει συνταχθεί είναι βέβαιο ότι θα τον αναμορφώσουμε πολλές φορές  .

Όλα αυτά τα χρόνια χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία του τόπου.

Και  μου γενάτε το ερώτημα  γιατί  αυτή η στασιμότητα ;

Μήπως γιατί ασχολούμαστε με το μάθημα της Γραμματικής και του Συντακτικού  στα Δημοτικά Συμβούλια ; ή μήπως γιατί χρειάζεται δυο η περισσότερες φορές
 να παρθεί σωστά μια απόφαση;
Ένας προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος στα μετρά αυτών  που τον συνέταξαν με αρκετή βιασύνη και προχειρότητα και δεν εννοώ τους υπαλλήλους  του δήμου αλλά τα GOLDEN BOYS  και  τους   πολιτικούς  πραίτορες  της  δημοτικής αυλής .

Και ας μου εξηγήσουν  αυτοί που τον φιλοσόφησαν ποια είναι η λογική του;

Ποιες οι πραγματικές  δαπάνες για την παιδία ,τον πολιτισμό ,την υγεία , τις υποδομές, τις επενδύσεις και το περιβάλλων ;

Σήμερα κυρίες και κύριοι αντί να ψηφίζουμε  έναν προϋπολογισμό που θα βοηθούσε σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούμε  σαν κοινωνία , ψηφίζουμε  εκλογικούς στόχους .

Που είναι το κοινωνικό μας πρόσωπο ως Δήμος ;
Πως θα βοηθήσουμε τους νέους μας όταν δεν επενδύουμε ως δήμος για το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας ;

Πως βοηθούμε τον ελεύθερο επαγγελματία που ζει , δραστηριοποιείται και επενδύει στην περιοχή όταν από την μια απαιτούμε το 2% για παράδειγμα και από την άλλη δεν του ανταποδίδουμε καμία μα καμία υποδομή  και δεν διαφημίζουμε την περιοχή; .
Αλλά αντιθέτως  ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΩΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ και εκδίδουμε  έντυπα με εξώφυλλα  Βασιλικούς και γλάστρες του δήμου
ΚΑΙ  ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;
 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΜΑΛΙΣΤΑ  ΑΣΘΜΑΙΝΟΝΤΑΣ  ΣΤΗΝ
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΜΑΣ.

Πως θα σταματήσουμε την απαξίωση και τον  διασυρμό της περιοχής από τα  ΜΜΕ
που αναδεικνύοντας το πρόβλημα του ΑΣΩΠΟΥ καταδικάζουν μια ολόκληρη τοπική οικονομία σε καταστροφή μέχρι την λύση του .

Πως θα βοηθήσουμε τον αγρότη να πουλήσει την παραγωγή του όταν απαξιώνεται ο ιδρώτας του καθημερινά με κατηγορίες ότι τα προϊόντα που παράγει είναι μολυσμένα με  εξασθενές  χρώμιο .

Πως θα έρθει ο τουρίστας ,ο επισκέπτης ,ο παραθεριστής αυτός που επιλέγει να επενδύσει και να κατοικίσει μόνιμα στην περιοχή μας όταν οι μισοί λεν ότι το νερό είναι ακατάλληλο οι άλλοι μισοί κατάλληλο, Όταν και Αν αυτό τρέχει από τις βρύσες ,και ο δήμος δεν παίρνει πρωτοβουλίες ουσιαστικές για να ξεκαθαρίσει ένα τόσο σοβαρό θέμα ;

Όταν χρειάζονται  άμεσα έργα για την υδροδότηση της περιοχής και εμείς περιμένουμε να ανοίξει το ευρωπαϊκό παγκάρι;
Αντί να κάνουμε  παρεμβάσεις από την ΚΕΔΚΕ μέχρι τις ΒΡΥΞΕΛΕΣ και να περιμένουμε να δώσουν λύση στα προβλήματα μας όλοι οι άλλοι , και αντί να  μεταθέτουμε  τις δικές μας ευθύνες σε ΝΟΜΑΡΧΕΙΑ , ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ , ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Ποιες είναι οι ενεργές  που έγιναν για να εγείρουμε αποζημιώσεις από αυτούς που μας κατέστρεψαν σαν περιοχή  και μας έκλεψαν στο όνομα της προόδου το μέλλων των παιδιών μας είτε λέγεται Κράτος είτε Βιομηχανίες ;

    ΚΑΜΙΑ….

   Κυρίες και κύριοι λέγαμε προεκλογικά για τομές , αναδιάρθρωση ,εκσυγχρονισμό , ισονομία , ισοπολιτεία στην διοίκηση του δήμου νέο οικονομικό μοντέλο διαχείρισης, δεν είδαμε τίποτα από αυτά..

ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ…. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ..

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΔΗΜΟΣ

Κύριοι παρουσιάζετε τις αυτονόητες καθημερινές παροχές  του δήμου προς τον πολίτη ως πολιτικό έργο,    Ε     αυτό δεν είναι έργο είναι κατάντια είναι αδυναμία διοίκησης και διαχείρισης της  εντολής που λάβαμε από τον λαό .


Είναι ένας προϋπολογισμός που εξυπηρετεί και μονό προεκλογικές υποσχέσεις
 και όχι
Προεκλογικό όραμα και πρόγραμμα 
ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ , ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ . ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΕΝΟΧΗ ………………….

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ  ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ , ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΑΣ  ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ  ΣΤΗΝ  ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ………..

Δεν υπάρχουν σχόλια: