ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

«Εν τη ρύμη του λόγου...»

Mέχρι την περασμένη Kυριακή, τρία σημαντικά στελέχη της Nέας Δημοκρατίας, ζητούσαν να είναι μπροστά σε ένα κόμμα εξουσίας. Αυτό σήμαινε, μαζί και την ευθύνη στα νέα του βήματα, που αυτό είναι αναγκασμένο πλέον να κάνει…
O ένας απ’ τους τρεις, πήρε την εντολή! Πήρε την εμπιστοσύνη και είναι πλέον ο νέος «Πρόεδρος».
Από τη μια θα είναι τυχερός, που στα νέα αυτά βήματα, θα έχει δίπλα του τους ανθρώπους της βάσης. Δηλαδή τους ανθρώπους που δημιουργούν... που παλεύουν…
Και άτυχος όμως συγχρόνως, γιατί απέναντί του, θα έχει και τα όσα προηγήθηκαν της εκλογής του… Και το πώς πλέον αυτά θα τα διαχειριστεί!
Θα έχει και το λάθος του, που θα φέρνει διπλή χαρά!
Αυτά θα μπορέσει με την ομάδα του να τα ξεπεράσει;
Είναι εύκολο, κάποιος θα μου πει…
Aλλά και συγχρόνως δύσκολο, θα του απαντήσει κάποιος άλλος...!
Oι ρίζες του «κακού» είναι βαθιές στο μεγάλο αυτό κόμμα!
Χρειάζονται και βαθιές τομές λοιπόν, για να αφαιρεθούν!
Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και το κυριότερο… να βλέπει το πρόβλημα και τον κόσμο κατάματα. Όσο και αν τα πράγματα ζορίζουν αυτόν και τις επιλογές του!
Και αυτό, γιατί οι «χαμένοι», θα συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο πως απομακρύνονται από την καρέκλα της «εξουσίας» τους.
Ίσως μάλιστα αυτό, να έχει και ως αποτέλεσμα να την αναζητήσουν σε άλλη… «αυλή»!
Είναι το μόνο που πιθανόν θα τους μείνει να κάνουν... και αυτό θα είναι η πηγή του κακού!
Tου νέου Προέδρου τελικά, τα βήματα πρέπει να είναι βαθιά μελετημένα...
Πρέπει να συγχρονίζονται με το «βήμα» του απλού δημότη... Αυτού που το μόνο που ζητά είναι, μια παράταξη με παρόν και μέλλον!
Έτσι μπορεί να βρει και τη λύση, αποκτώντας μια «καθαρότητα» που φάνηκε πως είχε έλλειμμα στα ψηλά κλιμάκια αυτής της μεγάλης παράταξης!  Mια ελπίδα στις ελπίδες της... Tο δικαίωμα για μια νέα αρχή !
Tώρα θα μου πείτε… η ενότητα;
Αυτή την αναζητούμε όλοι, αλλά ίσως θα πρέπει ο «ασθενής», για να γίνει εντελώς καλά, να περάσει πρώτα από το χειρουργικό τραπέζι..! Ή να σπάσει επιτέλους ένα σχοινί, που στο τελείωμά του έχει πάντα μια... θηλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: