ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Περί θεάτρου σκιών;

Ύστερα από 35 μήνες «αγωνιστικής… δημιουργίας» του Δήμου μας και κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό, μπορώ να πω ότι, το ποιο σπουδαίο έργο που πέτυχε η Δημοτική μας Aρχή, είναι να χάσει την «αρχή της δεδηλωμένης»! Δηλαδή την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτέλεσμα μιας καταστροφικής πολιτικής για τον τόπο.
Μιας πολιτικής από μια Δημοτική Aρχή που προτίμησε τους πολιτικούς «πραίτορες» της «αυλής» της, παρά την συνεργασία μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, που επέλεξαν με την ψήφο τους οι συνδημότες της.
Mια Δημοτική Aρχή, που υποβάθμιζε και υποβαθμίζει σκόπιμα τα Δημοτικά Συμβούλια με την προκλητική, αλαζονική και αδιάλλακτη στάση της, πυροδοτώντας σε κάθε θέμα την όποια ατμόσφαιρα συνεργασίας πάει να δημιουργηθεί!
Μια δημοτική αρχή που δεν επένδυσε στρατηγικά, σε κανένα τομέα ανάπτυξης του Δήμο μας! Άλλωστε αυτό προκύπτει και από τη «φιλοσοφία του εισοδηματία» που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα , τοκίζοντας τα κεφάλαια του Δήμου, δηλαδή χρήματα που είναι ανταποδοτικά και έπρεπε άμεσα να έχουν επιστραφεί με την μορφή έργων στους συμπολίτες μας.
Μπροστά στην αδυναμία υλοποίησης του προεκλογικού της προγράμματος, υπαναχωρεί σε όσα είχε υποσχεθεί και αναγκαστικά καταφεύγει σε μια στείρα και ξεπερασμένη αντιπαράθεση, χρησιμοποιώντας περιοδικές εκδόσεις και κιτρινίζοντας κάθε τι διαφορετικό αλλά ίσως παραγωγικό, ξεπουλώντας παράλληλα και το μέλλον των παιδιών μας.
Αλλά και η αντιπολίτευση που ποτέ μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε συντονισμένα, κάτω από το βάρος της ευθύνης της, έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες ,όχι να καθυστερήσει ή να εμποδίσει το έργο της Δημοτικής Aρχής, που θα ήταν και αυτό ευεργετικό αφού είναι έργο καταστροφικό μέχρι σήμερα, αλλά να παρέμβει αποτελεσματικά και να δώσει λύσεις σε αδιέξοδες πολιτικές, με τις δικές της προτάσεις, ανεξάρτητα αν σ’ αυτή την αλαζονική Aρχή δεν θα έπιαναν τόπο..
Tην αποστολή της την συνειδητοποίησε με καθυστέρηση τριών περίπου χρόνων, κάνοντας την αρχή μόλις στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάζοντας προτάσεις, που πραγματικά εξέπληξαν θετικά όσους ήταν παρόντες.
Βέβαια ένα ζήτημα και μάλιστα μεγάλο είναι, γιατί μέχρι και σήμερα ένα κομμάτι της, δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει, ώστε να ελέγξει παραγωγικά την Δημοτική Aρχή, να στιγματίσει τις πράξεις της , χωρίς να δίνει τό άλλοθι που της χρειάζεται, με την οποιαδήποτε αδιάφορη τουλάχιστον στάση του.
Δεν είναι υποκριτικό να ασκείται ετεροχρονισμένα κριτική ή μήπως είναι ενταγμένο στα πλαίσια μιας σχεδιασμένης μακρόχρονης συνεργασίας, με απώτερο στόχο την ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία ενόψει και της δημοτικής διεύρυνσης;
Tελικά, μήπως βρισκόμαστε όλοι στον υπόνομο… αλλά κάποιοι από εμάς κοιτάνε τα αστέρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: