ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ψάχνουμε για «συμβολαιογραφική» διοίκηση;

 

Τέσσερεις μήνες έμειναν πριν τις κάλπες του Νοεμβρίου και ο «Καλλικράτης» φαντάζει όλο και πιο απρόσιτος για όσους δεν έβλεπαν εξ αρχής τις δυσκολίες του.




Για το δικό μας μάλιστα δήμο, ένα ψηφοδέλτιο από περίπου 90 ως και 120 υποψηφίων, για να έχει κάτι να πει, είναι πολύ δύσκολη περίπτωση! Αποτέλεσμα και αυτή η μυστικοπάθεια που υπάρχει.
Είδαμε βέβαια την επίσημη πρώτη του Ανδρέα Τσάκωνα, αλλά την είδαμε «χρωματισμένη» και εδώ είναι που λέμε, δυστυχώς! Σήμερα, που είναι η ώρα των πολιτών και όχι των πολιτικών, μια τέτοια πρόταση δεν πείθει! Όπως δεν θα πείσει και μια πρόταση από τον διαγραφέντα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Οικονόμου. Και αυτό όχι γιατί ο Βασίλης Οικονόμου ή ο Ανδρέας Τσάκωνας δεν μπορεί να αποδειχθούν ικανοί να διοικήσουν το συνενωμένο δήμο Ωρωπού, αλλά η κομματική εικόνα, έχει πλέον ξεθωριάσει στα μάτια όλων των πολιτών, που σήμερα πληρώνουν τόσο άδικα, το «μάρμαρο» της υλοποίησης του μνημονίου, εις διαταγή Δ.Ν.Τ., για την εφαρμογή του «προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης»! Τα κάθε είδους σκάνδαλα δηλαδή, το «μαύρο» χρήμα, τον αχόρταγο πλουτισμό των λίγων αλλά πρωτοκλασάτων της κοινωνίας μας. Την κλοπή της ζωής μας με λίγες λέξεις.
Το «κακό» όμως δεν είναι μόνο αυτό. Αδιευκρίνιστος είναι και ο δρόμος που ακολουθούν μέχρι σήμερα και οι υπόλοιποι υποψήφιοι που έχουν ακουστεί, γιατί η πολιτική τους λογική φαίνεται πως είναι, οι άγνωστες μυστικοπαθείς συμφωνίες, για το «χτίσιμο» ενός συνδυασμού και όχι η κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης, για έναν τόσο δύσκολο δήμο, με τα τόσα προβλήματα που ζητούν λύσεις, η ανάλυσή της και η αποδοχή της ή όχι από τους συνδημότες μας.
Έχουμε μέχρι σήμερα μια τέτοια πρόταση; Νομίζω πως όχι!
Πού «ψάχνονται» λοιπόν να στηριχτούν αυτοί οι συνδυασμοί;
Που αλλού εκτός από το «πάντρεμα» σογιών και στο άθροισμα των ψήφων τους!
Μια τέτοια λογική όμως, έχει πολύ ρίσκο στο θέμα «διοίκηση του νέου δήμου», γιατί, άλλη η δύναμη της γνώσης στη διοίκηση του «Καλλικράτειου» δήμου και άλλη μιας ευκαιριακής πρόσθεσης…

Η βόρεια Αττική, ο δήμος μας δηλαδή, έχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για στοιχειοθετημένες προτάσεις και αυτές πρέπει να δούμε και να ακούσουμε. Όσο αυτό δεν γίνεται, τόσο θα ανησυχούμε περισσότερο, για μια «συμβολαιογραφική» διοίκηση, που θα πολλαπλασιάσει τα υπάρχοντα προβλήματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: