ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ανύπαρκτες οι υποδομές Υγείας στην περιοχή μας!

Οι υποδομές που πρέπει να υπάρχουν σε μια περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη είναι πλέων απαραίτητες και επιβεβλημένες .

Η κυριότερη είναι το σύστημα υγείας και πρόνοιας που απαραίτητα πρέπει να παρέχεται σε κάθε πολίτη προσδίδοντας του σιγουριά.
Στην περιοχή μας που παρατηρείται πληθυσμιακή έκρηξη τα τελευταία χρόνια και οφείλεται κατά κανόνα στην επιλογή των περισσοτέρων πολιτών να επενδύσουν μένοντας μόνιμα και διεκδικώντας μια ποιοτικότερη ζωή ή κάνοντας τις διακοπές τους εκμεταλλευόμενοι την μικρή χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα σε σχέση με άλλα παραθεριστικά μέρη.
Σήμερα λειτουργούν το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ , το Αγροτικό ιατρείο, υποκατάστημα του κέντρου υγείας Καπανδρίτιου, και τα δύο με πολλές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή άλλα και ειδικευμένο προσωπικό από Δευτέρα έως και Παρασκευή , ενώ τα Σάββατα και τις Κυριακές η περιοχή μας μένει ακάλυπτη και ο σταθμός του ΕΚΑΒ που του παραχωρήθηκε αίθουσα από τον Δήμο μας προκειμένου να εξυπηρετεί όλα τα επείγοντα περιστατικά μεταφοράς των πολιτών στα νοσοκομεία της Αθήνας όλο το 24ωρο επτά ημέρες την εβδομάδα δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής στους χρόνους που πρέπει .
Η δημιουργία μιας Νοσοκομειακής Μονάδας είναι επιβεβλημένη δέσμευση της εκάστοτε Διοίκησης του Δήμου που στόχευε και στοχεύει σε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης υπηρετώντας την Υγεία και Πρόνοια των πολιτών.
Σε αυτό το έλλειμμα απάντησε για πρώτη φορά η δημαρχία Σ. Μέξη κάνοντας πράξη την προεκλογική της δέσμευση και βάζοντας το θεμέλιο λίθο για την τελική λύση του προβλήματος με την δημιουργία ενός νοσοκομείου με συμμετοχή του ΙΚΑ. Για αυτόν τον λόγο και παραχωρήθηκε δημοτική έκταση από τον δήμο και όλα έδειχναν ότι πολύ σύντομα η περιοχή θα αποκτούσε επιτέλους μια νοσοκομειακή μονάδα που θα κάλυπτε όλες τις ανάγκες . Αλλά δυστυχώς όπως πολλά έτσι και αυτό βάλτωσε γιατί στην Ελλάδα τα σχέδια είναι τετραετή και η τότε νέα διοίκηση του ΙΚΑ αλλά και του δήμου με δήμαρχο τον Γ. Γαβριήλ παρ' όλες τις δεσμεύσεις του, λόγω των καλών σχέσεων που είχε με τον τότε υποδιοικητή και μετέπειτα διοικητή του ιδρύματος , ότι μόνο με αυτόν σίγουρα , όχι μόνο θα είχαμε νοσοκομείο άλλα και Δημοτικά Πολυιατρεία σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.
Τελικά καταλήξαμε να εκδοθεί οικοδομική άδεια για κτιριακές εγκαταστάσεις που μπορεί να φαίνεται από την άδεια κατασκευής Νοσοκομείου αλλά πρόθεση του ιδρύματος είναι να στεγάσουν προς το παρών τις διοικητικές υπηρεσίες του στην περιοχή και στην συνέχεια θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κατασκευής νοσοκομειακής μονάδας. Έκτοτε αυτό το τόσο αναγκαίο έργο για όλη την περιφέρεια μας, έχει μείνει στα συρτάρια με αποτέλεσμα οι πολίτες της περιοχής μας να συνεχίζουν να ζουν με την αβεβαιότητα της αναγκαίας υγειονομικής περίθαλψης και πρόνοιας. Ως πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: