ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μη γίνεστε περισσότερο προκλητικοί!

Συνάδελφος της συμπολίτευσης, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε, πως με την ανεξαρτητοποίησή μου έδειξα πως δεν αισθάνομαι τη λαϊκή εντολή!  
Ο συνάδελφος κ. Τσιριγώτης λοιπόν, το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να κάνει τη δική του αυτοκριτική και να βαθμολογήσει τη δική του δημοτική συνέπεια και δράση, ώστε να βρει το κουράγιο να ζητήσει δημόσια, ένα ειλικρινές συγνώμη από τους συμπολίτες και τον τόπος μας, που ένιωσαν τον πρωταθλητισμό στην απαξίωση των πάντων, από όλους όσους παρέμειναν και στηρίζουν μια δημοτική αρχή τριών ατόμων, μια κλειστή και αδιαφανή διοίκηση, μια τύποις δημοτική ομάδα, που μετέτρεψε τον Ωρωπό σε ανώνυμη εταιρεία «παραμάγαζων».
Απάντηση οφείλω όμως να δώσω και στον κ. Μίτα, τον άλλο συνάδελφο της συμπολίτευσης, που λέει πως η ετερόκλητη συμμαχία της αντιπολίτευσης, κωλυσιεργεί και καθυστερεί τα έργα στο δήμο.
Ποια είναι η ετερόκλητη αυτή συμμαχία;
Μήπως είναι η απόγνωση όλων των πολιτών του Ωρωπού, που βλέπουν πλέον ξεκάθαρα, πως ό,τι εμπιστεύτηκαν τους πρόδωσε; Και αν η προδοσία αυτή, εκφράζεται μέσα από τη φωνή του ελέγχου, αυτό ονομάζεται ετερόκλητη συμμαχία;
Το δυστύχημα κ. Μίτα είναι, πως αυτή η «ετερόκλητη συμμαχία» που λέτε εσείς, καθυστέρησε να υψώσει τη φωνή του ελέγχου. Αυτό είναι αλήθεια! Όχι όμως επειδή καθυστέρησε, σημαίνει και πως «κωλυσιεργεί και καθυστερεί τα έργα στο δήμο».
Η αντιπολίτευση κ. Μίτα, δεν σας εμπόδισε να φροντίσετε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και εσείς με άνεση τους προσφέρατε ένα τόπο χωματερή, ένα τόπο σε κάθε γωνιά του δύσοσμο! Δε σας έκλεισε καμιά βάνα για να αφήσετε τους συμπολίτες μας χωρίς νερό επί τρία χρόνια! Ούτε καν ακόμη σας εμπόδισε να αγοράσετε 5 χιλιάδες τόνους αμμοχάλικο, να δώσετε πάνω από 60 χιλιάδες ευρώ σε πίσσα και παρ’ αυτά να παραμένει ο Ωρωπός λακουβότοπος, έρημος και σκοτεινός!
Και δεν αναφέρομαι κύριοι σε μεγάλα θεσμικά έργα. Αναφέρομαι στην απλή καθημερινότητα! Αν υπάρχει λοιπόν πολιτική ευθιξία, σας προσκαλώ και σας προκαλώ όλους όσους παρέμειναν και στήριξαν το «τίποτα», να βγουν και να μας δείξουν σε ποια περίπτωση όλοι εμείς που δεν αντέχουμε το δικό τους «ναι» για να πούμε «όχι» στον τόπο μας, «φρενάραμε» την καθημερινότητα του Ωρωπού;
Να μείνω στο πλευρό σας κ. Τσιριγώτη, γιατί; Για να ενισχύσω την άρνησή σας στην ανάπτυξη του τόπου μας;
Η «ετερόκλητη συμμαχία» κ. Μίτα, δεν σας ψήφισε την ανάπλαση της πλατείας Χαλκουτσίου; Δεν σας ψήφισε την ανάπλαση της Μαρμαρά στα Νέα Παλάτια; Και τι κάνατε; Φέρατε επαγγελματίες του τόπου μας, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, στα πρόθυρα της καταστροφής!
Και να πάω και πιο βαθιά. Ποια ήταν κύριοι η «επίδοσή» σας στα σχέδια πόλης; Απολύτως καμιά! Όλα τα «παγώσατε» και μάλιστα από την πρώτη μέρα!
«Παγώσατε» ακόμη και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό και σήμερα δεν βγάζετε άχνα! Σχέδια στο παραπέντε τα «παγώσατε» και αυτά και δρομολογήσατε για έναν τόπο που ζει κατά το πλείστον και κινείται από την οικοδομή, τον οικονομικό μαρασμό!
Είναι φυσικό κ. Τσιριγώτη, να μη συμμετέχω σ’ αυτήν την πολιτική αφερεγγυότητα! Είναι φυσικό κ. Μίτα, να θέλετε, όλοι εσείς που την στηρίζετε, να βρείτε το άλλοθί σας! Και το άλλοθί δε βρίσκεται μέσα από κάποιες ανεφάρμοστες μελέτες που προσπαθείτε σήμερα άρον-άρον να φέρετε, πριν την αποπομπή σας, στο δημοτικό συμβούλιο, για να ρίξετε «στάχτη στα μάτια» όλου του κόσμου!
Όλα όμως, όπως και η πολιτική διαδρομή του καθενός μας, όλα έχουν την εικόνα τους…
Μ’ αυτήν θα μας κρίνουν όλους αύριο οι συμπολίτες μας… Αυτή θα δείξουμε και στους μέχρι χθες γείτονές μας και σημερινούς συνδημότες μας. Καλό θα ήταν λοιπόν, να ζητήσετε συγνώμη από τους συμπολίτες μας για την τετραετία σας και να μη μιλάτε και γίνεστε περισσότερο προκλητικοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: