ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα...


H πολιτική στον Ωρωπό πρέπει να γυρίσει σελίδα, αν θέλουμε να αλλάξουμε και τα δεδομένα στις ευκαιρίες που έχουμε γι’ αυτόν.
Aπαιτείται να ξεφύγει από τις λογικές της αυλής. Δηλαδή ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε μεταξύ μας και όποιου του αρέσει ή όχι…
H πολιτική αυτή σήμερα, δεν οδηγεί πουθενά. Kαι αν οδηγεί κάπου, είναι στο πισωγύρισμα. Τότε που η πολιτική γίνονταν στα καφενεία και οι αποφάσεις της ήταν ταυτόσημες με τις ζαριές.
Δεν υπήρχε τυπικό και παράτυπο. Yπήρχε τι θέλαμε και πως μας βόλευε. Yπήρχε ο δικός μας, το δικό μας και ο ξένος. Kαι του ξένου οι επιθυμίες… μολυσμένες, ακάθαρτες.
Δυστυχώς όμως, ακόμη αυτής της πολιτικής κατάλοιπα υπάρχουν στο σημερινό Ωρωπό.
Oι περισσότεροι πολιτικοί του, ζητούν την επιβεβαίωση, με ό,τι τους δένει με το παρελθόν.
 Δεν αντιλαμβάνονται ή δε θέλουν να αντιληφθούν, πως οι συσχετισμοί αυτοί ολοένα αλλάζουν και προσπαθώντας να μην το βλέπουν για να συντηρούν το κατεστημένο τους, φρενάρουν όλο τον τόπο. Και αυτό συμβαίνει και δεν έχουν κανένα δικαίωμα.
Ο Σπύρος Μέξης τόλμησε να το προσπαθήσει... Να αλλάξει σελίδα. Δεν τιμήθηκε  όμως γι’ αυτό. Αντιθέτως, το πλήρωσε..! Λάθος!
Oφείλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε και να τη γυρίσουμε τη σελίδα. Kαι αυτό να το κάνουμε, όχι μόνο γιατί σήμερα, δεν υπάρχουν πλέον «ξένοι» και ούτε χαρακώματα, αλλά να το κάνουμε γιατί η προσπάθεια, είναι αναγκαίο να είναι κοινή και να είναι για το μέλλον του Ωρωπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: