ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

«Αμφιάρεια» και Λογοδοσία


Όπως είπα και στην παρουσίαση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου μας, πολιτισμός σημαίνει φώς και ο τόπος μας εδώ έχει πολύ φως. 
 Αυτό όμως δεν σημαίνει και να πιστεύουν κάποιοι και μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος, ότι είναι πολιτισμός να κοροϊδεύει μια ολόκληρη Δημοτική Αρχή τους δημότες της. Γιατί αυτό ήταν για άλλη μια φορά η φετινή λογοδοσία του πρώτου πολίτη μας. Η λογοδοσία του λοιπόν, θα έπρεπε να λεγόταν «Αμφιάρειος λογοδοσία», ακολουθώντας τη λογική που έχουν οι συνεργάτες του, πως τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας πρέπει να τα «χρεώνουμε» σε διπλανό Δήμο. Σε διπλανό Δήμο και διπλανούς δημότες λοιπόν απευθυνόταν ο Γιώργος Γαβριήλ, γιατί όποιος ζει εδώ, δεν μπορεί να ακούει κατ’ επανάληψη το κασετοφωνάκι του κολλημένο στο «θα κάνουμε»!
Ο Ωρωπός λοιπόν για άλλη μια φορά επειδή το θέλει η Δημοτική του Αρχή και το ανέχεται το Δημοτικό του Συμβούλιο, θα κάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λέγονται πάλι «Αμφιάρεια» και θα τις κάνει και με την παρουσία του Προέδρου της Βουλής και ίσως και της Δημοκρατίας και όλοι μας θα πήζουμε στο σκουπίδι, περιμένοντας να δούμε καθαριότητα, νερό, Νοσοκομείο του ΙΚΑ, Σχέδια πόλης, Αποχέτευση, κοινωνική φροντίδα και στο κάτω-κάτω ανθρώπινη καθημερινότητα!
Για λίγες μέρες κύριε Δήμαρχε όλα αυτά είναι βέβαιο πως θα τα βάλετε κάτω από το χαλί. Μετά τι θα γίνει στον Ωρωπό; Όλα αυτά τα ωραία που μας είπατε στον Απολογισμό σας;
Θυμάμαι πέρυσι που μας είχατε πει πως το Αμφιάρειο ήταν το πρώτο Ψυχιατρείο. Εσείς το επιλέξατε να το κάνετε και ονομασία στις εκδηλώσεις μας. Μήπως θα ήταν και καλό να μετακομίσουμε όλοι οι Ωρωπιώτες εκεί, για να έχουμε κάποια δικαιολογία πλέον να σας ακούμε; Για σκεφτείτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια: