ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Eνα έργο ζωής για τον Κάλαμο και την Βόρια Αττική

                  
Είναι ορισμένα έργα που θα σημαδέψουν τη Βορειοανατολική Αττική και ειδικά το νέο Δήμο Ωρωπού.
Ένα απ’ αυτά είναι και η παραλιακή περιφερειακή ένωση Καλάμου με τον Μαραθώνα.
Ένα έργο που πολλές φορές έχει μπει στο τραπέζι των συζητήσεων, ένα έργο που άλλες τόσες έχει παγώσει, με αποτέλεσμα η περιοχή να στερείται από ένα «εργαλείο» το οποίο θα άλλαζε πολλά από τα σημερινά δεδομένα, ακόμη και αυτό των απαράδεκτων διοδίων.
Η παραλιακή επικοινωνία των δυο σημαντικών περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής, πάνω απ’ όλα, έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη. Είτε αυτή έρχεται μέσω της εύκολης πρόσβασης στην παραλιακή Νοτιοανατολική Αττική (Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Κερατέα, Λαύριο κ.λ.π.), είτε μέσω της επαγγελματικής εκμετάλλευσης ενός προσφερόμενου χώρου, που σήμερα είναι αποκομμένος από μια τέτοια προοπτική. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει ανεκμετάλλευτος.
Ο Κάλαμος θεωρητικά και πρακτικά, είναι ένα σύνορο βουνού και θάλασσας στη Βόρεια Αττική, με μόνη οδική επικοινωνία, είτε αυτή προς τα Ωρωποχώρια (εσωτερικά δηλαδή του νέου Δήμου), είτε για την υπόλοιπη Αττική, μέσω των ορεινών όγκων που τον περιτριγυρίζουν. Είναι πράγματι ένα τεράστιο πρόβλημα. Και το πρόβλημα αυτό συγκεκριμενοποιείται σε μια πανέμορφη περιοχή που μπορεί να αναπτύξει μια πλειάδα υπηρεσιών που συμβάλουν στην ανάπτυξη, δημιουργώντας έναν μεγάλο τουριστικό πόλο έλξης στην Βόρεια Αττική και που δεν έχει σήμερα τις απαραίτητες προσβάσεις και υποδομές.
Για την πραγματικότητα αυτή, η παραλιακή περιφερειακή ένωση Καλάμου με τον Μαραθώνα και τα Μεσόγεια της Αττικής, είναι όχι ένα έργο μέσα σε άλλα, αλλά ένα έργο ζωής για όλη την περιοχή.
Η «Δυναμική Πολιτεία» με τον Γιώργο Γιασημάκη αυτό πιστεύει και γι’ αυτό είναι στις άμεσες προτεραιότητές της η υλοποίησή του.
Η «Δυναμική Πολιτεία» πιστεύει, πως για να επιτύχουμε το ποθητό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη και σε όλα τα επιθυμητά επίπεδα, πρέπει πρώτα να ανοίξουμε για την ανάπτυξη τους κλειστούς δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: