ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Νέα δεδομένα για το Δήμο μας μετά τις πληροφορίες πως το εκλογικό αποτέλεσμα

Νέα δεδομένα για το Δήμο μας μετά τις πληροφορίες πως το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει, με ένσταση για το κύρος του, από την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία».
Αυτό φυσικά δεν είναι και ό,τι το καλύτερο, γιατί κατ’ αρχάς σημαίνει κίνδυνο στασιμότητας. Από την άλλη πλευρά όμως, μπορεί να σημαίνει και αποκατάσταση μιας εκφρασμένης και παραποιημένης βούλησης των συμπολιτών μας, η οποία ζητά τώρα, μέσω αυτής της ένστασης, δικαίωση.
Ο κίνδυνος στασιμότητας λοιπόν είναι ορατός, γιατί όπως και να το κάνουμε, μέχρι την απόφαση του Εκλογοδικείου, υπάρχει πλέον η αμφισβήτηση για την νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως αυτή έχει καμιά ευθύνη αν το αποτέλεσμα δεν είναι το σωστό. Δεν παύει όμως αυτή η εκκρεμότητα, να δημιουργεί, μαζί με ερωτηματικά και αναστολές προσωπικές και γενικές και να «κουμπώνει» αποφάσεις και ενέργειες.
Από εδώ και τώρα και μέχρι την δικαστική απόφαση, θα χαθεί ο ενθουσιασμός του αδιαφιλονίκητου αποτελέσματος, που έχει να κάνει κατά βάση και με κάθε προσωπικό ενθουσιασμό. Αυτά άλλωστε έχουν παράλληλη δράση. Το ένα λειτουργεί παράλληλα με το άλλο και ως συνέχεια ακόμη.
Η αποκατάσταση μιας εκφρασμένης δημοκρατικά βούλησης των συμπολιτών μου όμως -αν αυτή έχει παραβιαστεί- είναι μια διαδικασία απαραίτητη, υποχρεωτική θα πούμε, για όποιον έχει στοιχεία που γεννούν αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα.
Ευχή όλων μας πρέπει να είναι, ό,τι φέρνει η ένσταση αυτή, να το φέρει το συντομότερο, γιατί ο Ωρωπός μας δεν μπορεί να περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: