ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο «Καλλικράτης»

Μεγάλο το άλμα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ίσως ακόμη να μην το έχουν κατανοήσει αρκετοί από αυτούς, που είτε έχουν ασχοληθεί και θέλουν να συνεχίσουν είτε δοκιμάζουν για πρώτη φορά.

Σε μια εποχή για την Ελλάδα δύσκολη, ζητείται ουσιαστικά από τις τοπικές κοινωνίες, να βρουν από μόνες τους τον χαμένο δρόμο της ανάπτυξης, που ούτε μας υποδείχθηκε, τις τελευταίες δεκαετίες, από τους αρμόδιους να τον χαράξουμε, πόσο δε μάλλον να τον δημιουργήσουν οι ίδιοι.
Ο «Καλλικράτης» για τους κυβερνώντες, θα αποδειχθεί στην πορεία, πως ήταν απλά η μετατόποιση ευθυνών προς τον απλό πολίτη της γειτονιάς, γιατί πλέον είναι πασιφανές, πως το παιχνίδι παίζεται σε ξένα χέρια!
Όλη η ιστορία οδηγείται στα «του οίκου μας». Εμείς παίρνουμε τη «σκυτάλη», εμείς πρέπει να αποφασίζουμε, εμείς να στοχεύουμε και να υλοποιούμε. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα!
Υπάρχει όμως και το θετικό. Είναι, η με λιγότερες εξαρτήσεις χάραξη οραμάτων και πορείας, αποτέλεσμα μιας κατά το δυνατόν οικονομικής αυτονομίας. Η δημιουργία πολλών από λίγα αλλά σίγουρα, θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο σε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα. Η ποιότητα ζωής σίγουρα θα κερδίσει πόντους.
Έτσι θα αποδειχθεί πιστεύω, πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν, αλλά το «σύστημα» δεν τους επιτρέπει!
Λιγότερο «σύστημα» λοιπόν, περισσότερες ευκαιρίες για τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους των ευθυνών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: