ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ


Πόσο δίκαιο είναι να επιβάλλονται διόδια, «χαράτσι» δηλαδή ουσιαστικά, σε μια περιοχή που είναι η επέκταση του οικιστικού ιστού της Αθήνας;
Είναι πέρα για πέρα άδικο!
Οι πολίτες της Βόρειας Αττικής καλούνται λοιπόν, για άλλη μια φορά, να πληρώσουν συμφωνίες και κόλπα για υπερκέρδη, αυτών που μας θεωρούν μόνο ως προορισμό μιας ευχάριστης βόλτας των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, την οποία και πρέπει αυτοί να πληρώσουν!
Ποιός απ’ αυτούς σκέφτηκε ποτέ, πως για μας, αφού δεν έχει φροντίσει η πολιτική βούληση της κεντρικής εξουσίας να είμαστε αυτάρκεις σε υπηρεσίες της και αφού οι παράδρομοι τελούν υπό καθεστώς εγκατάλειψης, η σημερινή «Ιόνια Οδός» είναι ένα αναπόσπαστο εργαλείο στην επαγγελματική, τουλάχιστον, καθημερινότητά μας;
Κανείς! Γιατί, κανείς δεν έχει δώσει την υπευθυνότητα και τη βαρύτητα που απαιτεί πλέον η περιοχή μας, γιατί, εδώ στον τόπο αυτό η «εξουσία» έρχεται μόνο για να «εισπράξει» προσωπικά της οφέλη! Γι’ αυτό, δεν φταίει όμως μόνο η ίδια. Ευθύνη έχουμε και εμείς, που ποτέ δεν θυμόμαστε τα προβλήματά μας και ποτέ δεν «καθόμαστε» πάνω σ’ αυτά, όταν της προσφέρουμε πλούσια τη φιλοξενία μας.
Αυτό βέβαια θα έπρεπε να το κάνει η εκάστοτε δική μας εξουσία. Αλλά εγώ, τουλάχιστον, δεν θυμάμαι να το έχει κάνει ποτέ, ή ίσως στο βαθμό που θα έπρεπε. Πάντα τρώμε την «καρπαζιά», κάνουμε μερικά «μνημόσυνα» γι’ αυτήν και πάλι τραβάμε μπροστά το δρόμο της μοναξιάς και της εγκατάλειψής μας.
Το ίδιο συμβαίνει και τώρα και μάλιστα ενισχυμένα!
Δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή του τόπου μας, απουσιάζει χαρακτηριστικά από όλα τα σοβαρά προβλήματά του. Γιατί λοιπόν να μην απουσιάζει και από το καυτό θέμα των διοδίων; Αν αφαιρέσουμε κάποιες φευγαλέες επισκέψεις για «ξεκάρφωμα», όλα, από τους έχοντες την ευθύνη για όσες αδικίες περνά ο τόπος μας, είναι αφημένα στην τύχη τους και στις διαθέσεις όσων δεν τους ενδιαφέρει αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: