ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

  Αυτές οι λίγες γραμμές γράφονται λίγες μόνο ώρες αφού η ζωντανή ιστορία αυτού του τόπου τραυματίζεται θανάσιμα και η πολιτική αναλγησία φουντώνει .
  Μια μόνο στιγμή χρειάστηκε να γκρεμίσει κάποιος ανιστόρητος νεοέλληνας , και μάλιστα μπροστά στο κορυφαίο μνημείο αγώνων όπου τιμούνται άπαντες οι αγωνιστές , το ζωντανό σύμβολο δημοκρατίας στα μάτια αυτών που τα πέτρινα χρόνια της κατοχής ως κατακτητές αυτός γκρέμιζε το σύμβολο τους εξευτελίζοντας  τους   με σύμμαχο μόνο την παλικάρια  την πίστη στην ελευθερία και την πατρίδα .
Ο λόγος για  τον Μανώλη Γλέζο έναν αγωνιστή  που αν μύτη άλλο χαίρει  σεβασμού από όλους τους έλληνες ανεξαρτήτου πολιτικών πεποιθήσεων .
  Πότε θα  μάθουμε επιτέλους την ιστορία  του τόπου μας ; 
  Πότε θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε  να τιμούμε να αφουγκραζόμαστε και να σεβόμαστε αυτούς που είναι ακόμα και σήμερα η ζωντανή ιστορία μας ;
     Μάλλον  όταν ξεπουλήσουμε την ιστορία μας σε αυτούς που κάποτε όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες  και φιλούσαμε Θερμοπύλες  αυτοί φορούσαν προβιές και κατοικούσαν στα δένδρα .
Αυτήν την σκοτεινή πλευρά της σύγχρονης ψευτοιστορίας που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι δεν θα επιτρέψουμε να γραφτεί γιατί οι πραγματικοί έλληνες πάντα τιμούν και σέβονται .
Μέσα λοιπών σε όλα αυτά δεν θα μπορούσε να μην θριαμβεύσει και η δημοτική αναλγησία αφού για άλλη μια φορά  μέσα στο γενικό κλίμα απολήων απωλέσαμε και εμείς το πρόγαμα << ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ >> το μοναδικό ενεργό ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο Δήμο μας .
  Ένα πρόγραμμα που σκοπό του έχει την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ),την υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, την υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος των επωφελούμενων και η προώθηση στην απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού. Ακόμα το  πρόγραμμα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά. Οι εξυπηρετούμενοι ωφελούνται των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει η νοσηλεύτρια του προγράμματος και οι οποίες αφορούν σε κατ' οίκον επισκέψεις για τη μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων, τη στιγμιογράφηση των φαρμάκων καθώς και συνοδεία σε νοσοκομεία για τις προγραμματισμένες εξετάσεις τους. Παράλληλα, η οικογενειακή βοηθός του προγράμματος αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών, την προμήθεια των ηλικιωμένων με είδη άμεσης ανάγκης, καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού τους. Μια επιπλέον αρμοδιότητα των οικογενειακών βοηθών, ίσως η πλέον σημαντική για τους ανθρώπους αυτούς, είναι η συντροφιά που προσφέρουν αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος.
¨Όλα αυτά λοιπών τα χάσαμε την ίδια ώρα που κανείς άλλος δήμος σε όλη την χώρα όχι μόνο δεν έχασε αλλά αντίθετα προσπάθησε έστω και την τελευταία στιγμή να συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα .
Αυτό μάλων  γιατί το πέτυχε η προηγούμενη δημοτική αρχή όπως και την αγορά ενός υπερσύχρονου πολυμηχανήματος πολύ ωφέλιμου γιατί μέσα σε όλα τα άλλα που μπορεί να κάνει είναι και η πυρόσβεση .
 Αυτό το παρόπλισε ως άχρηστο για να αναδείξει την δήθεν ανικανότητα των προηγουμένων , και εδώ αυτό μου θυμίζει μια παλιά ιστορία που λέει για τον έλληνα που όταν τον δημιούργησε ο θεός αυτός ήταν μόνος αλλά παντοδύναμος , όταν έφτιαξε τον τούρκο ο έλληνας τον νικούσε και τότε ο θεός δημιούργησε ένα εκατομμύριο τούρκους άλλα  πάλι ο έλληνας νικούσε . Τότε ο θεός αποφάσισε και δημιούργησε άλλον ένα έλληνα και έτσι οι έλληνες σταμάτησαν να νικούν.
Αυτή  λοιπών είναι η κοινωνική πολιτική μας και εβεστισία την ώρα που προσπαθούμε να κτίσουμε ένα κτίριο για ΚΑΠΗ που ούτε λίγο ούτε πολύ θα μας κοστίσει περίπου 1,500,000 euro και χάνουμε το σημαντικότατο αυτό πρόγραμμα που δεν μας κοστίζει τίποτα .
Τελικά  μήπως σήμερα  είναι όλα θέμα κόστους ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: