ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Κενά σημεία στη μελέτη του Γ.Π.Σ. π. δήμου Ωρωπίων

Παρ’ όλο που αναφέρεται μέσα στο πρώτο στάδιο της μελέτης του Γ.Π.Σ., ότι υπήρξε συνεργασία με τους δημοτικούς συμβούλους της προηγούμενης δημοτικής αρχής, μέσω ενός ερωτηματολογίου που υποτίθεται μας δόθηκε, θέλω να διαψεύσω πως έγινε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον προς όλους, όπως θα ήταν και το σωστό. Ψευδώς λοιπόν γίνεται η αναφορά αυτή.
Ο Οργανισμός Αθήνας, έχει την υποχρέωση -γιατί εμείς του το αναθέσαμε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου- να βγάλει μια μελέτη. Στη μελέτη αυτή να λέει τι ορίζει και τι κάνει και τις χρήσεις γης. Δεν έχει όμως λάβει υπ’ όψη του, τις οικονομικές παραμέτρους της περιοχής. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Δεν σημαίνει δηλαδή, επειδή θα γίνει μια τακτοποίηση των ιδιοκτησιών, η ποιότητα ζωής την επομένη μέρα θα γίνει καλύτερη. Μπορεί και να γίνει χειρότερη! Ένα δεύτερο κομμάτι είναι, ότι έχει σταθεί σε μια γεωτεχνική μελέτη, η οποία φάσκει, ενώ αντιφάσκει ο Γ.Π.Σ.. Ουσιαστικά επικαλείται, για μεγάλα έργα υποδομής, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός και ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου τις οποίες δεν έχουμε πάρει ποτέ! Εμείς δεν έχουμε απόφαση για χωροθέτηση βιολογικού καθαρισμού, όπως επίσης και για σταθμό μεταφόρτωσης. Αυτά τα πράγματα που αναφέρονται δεν ισχύουν. 
Ένα άλλο πολύ βασικό θέμα, είναι ότι όλη η μελέτη αυτή έχει γίνει με παραμέτρους της απογραφής του 2001, για να κάνεις μια μελέτη με βάθος εικοσαετίας. Ήδη σήμερα, ο αριθμός των κατοίκων σε όλες τις περιοχές, έχει πολλαπλασιαστεί. Αυτό σημαίνει, πως τα στοιχεία που στηρίχθηκε η μελέτη, είναι πλασματικά.
Σήμερα, αυτό που μας ενώνει είναι, το κοινό ενδιαφέρον, πως θα αναπτύξουμε την περιοχή, πως θα λύσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα με την αδιαφορία της πολιτείας, αλλά και με την ολιγωρία της τοπικής πολιτικής, αλλά και πως θα δώσουμε προοπτική και οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στον τόπο μας, από τώρα και για τα επόμενα χρόνια. Γιατί, ό,τι συμφωνήσουμε τώρα, ό,τι υπογράψουμε τώρα, για ό,τι τελικά γίνει νόμος τώρα, θα «κλειδώσει» για τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό τα λέει όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: