ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

«Πρόβλημα έχω, όταν τα δύσκολα καθηλώνουν ή σκοτώνουν τις ελπίδες μας»!

Κάποια στιγμή, όλα έχουν και ένα τέλος. Όλα προχωρούν και εξελίσσονται και μαζί τους οι ιδέες, τα οράματα και οι προοπτικές. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκεί που βιώνει την καθημερινότητά του ο απλός πολίτης, εκεί που η τοπική κοινωνία προσπαθεί να κερδίσει την καλύτερη επόμενη μέρα της, η ανάγκη για ανανέωση δυνάμεων είναι επιτακτική.

Αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλοι. Εξάλλου, η νέα πραγματικότητα με τον «Καλλικράτη», σ’ αυτή τη λογική έχει στηριχθεί και αυτή η λογική θα αλλάξει μια παγωμένη, μίζερη, σημερινή εικόνα, που συν τοις άλλοις, παρουσιάζει και σκιαγραφημένες τις «αμαρτίες» ενός παρελθόντος, που κανείς βεβαίως δεν μπορεί να αρνηθεί και την όποια προσφορά του.
Η σημερινή πραγματικότητα όμως, άλλα επιτάσσει. Οι ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και ο χρόνος που τώρα πλέον σε κανένα δεν επιτρέπει να ολιγωρεί, δεν αφήνουν περιθώρια σε παλινδρομήσεις που σχετίζονται με την άμεση και σύγχρονη πορεία στην ανάπτυξη ενός τόπου. Απαιτείται πλέον η νέα πρόταση, η απεγκλωβισμένη πρόταση και η «κόκκινη γραμμή» σε ό,τι διχάζει και φρενάρει ένα τόπο.
Τρεις μήνες έμειναν για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, τότε που ο δημότης θα κλιθεί να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα την επόμενη μέρα για την πόλη του. Τότε είναι που θα έχει να αντιμετωπίσει και το μεγάλο ερώτημα. Θα αποφασίσει ο τόπος του να κινηθεί για ακόμη μια φορά σε χιλιοπερπατημένα μονοπάτια που έπαψαν εδώ και καιρό να οδηγούν σε νέες προοπτικές και οράματα ή θα θελήσει να κάνει την υπέρβαση και να του δώσει μια νέα και με σύγχρονες δυνατότητες ευκαιρία;
Σ’ αυτό το ερώτημα λοιπόν, θα πρέπει να απαντήσουν και οι δημότες του «Καλλικράτειου» δήμου Ωρωπού. Μια περιοχή, που έχει να δώσει ακόμη πολλά, αλλά, δυστυχώς, παραμένει καθηλωμένη. Η λύση της είναι οι νέοι ακηδεμόνευτοι άνθρωποι, με δυναμική που να απορρέει από την καταξίωσή τους μέσα από τη δράση τους σε όλες τις μορφές της και που το μόνο διαπιστευτήριό τους είναι η επιθυμία τους για προσφορά.
Ένας τέτοιος άνθρωπος, είναι και ο Γιώργος Γιασημάκης. Ένας νέος, πολλά υποσχόμενος άνθρωπος, που γνωρίζει τα ζωτικά προβλήματα όλης της περιοχής.
Eγώ είμαι ένας ανεξάρτητος σύμβουλος του σημερινού δήμου Ωρωπού.
Ο χρόνος μου στα κοινά δεν είναι μακρύς, αλλά κάποιοι μου καταλογίζουν πως πρόλαβε να είναι αιρετικός και ανατρεπτικός. Αυτό είναι αλήθεια. Ο λόγος ήταν, γιατί θέλω η τύχη του τόπου μου να είναι μια συλλογική προσπάθεια ανθρώπων που τον αγαπούν. Που θέλουν να δώσουν και όχι να πάρουν. Δεν ακολουθώ πρόσωπα. Θέλω να συμμετέχω σε ομάδα με προοπτική για τον τόπο μας.
Η αναζήτηση μου αυτή, με οδήγησε, μετά από ώριμη σκέψη, δίπλα στον φίλο Γιώργο Γιασημάκη και την πρότασή του.
Δεν έχω πρόβλημα με τα δύσκολα. Πρόβλημα έχω, όταν τα δύσκολα καθηλώνουν ή σκοτώνουν τις ελπίδες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: