ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η ανάληψη δράσεων και οι καινοτόμες πρωτοβουλίες

«Η ανάληψη δράσεων και οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί η πιο δύσκολη ίσως περίοδος της Βόρειας Αττικής, είναι υπόθεση όλων μας.
Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, βρίσκουν την περιοχή μας ως ενιαία διοικητική ενότητα του νέου «Καλλικράτειου» Δήμου Ωρωπού και ανεξάρτητα της θέσης που είχε ο καθένας από εμάς, το νέο διοικητικό τοπίο μετά την μεγάλη συνένωση, είναι μια πραγματικότητα. Οι απαιτήσεις αυτής της νέας πραγματικότητας, δημιουργούν νέες ευθύνες οι οποίες με την σειρά τους νέες υποχρεώσεις. Στη διαδικασία των εκλογών θα αναμετρηθούν πολιτικές προτάσεις για την αυτοδιοίκηση.
Αν κυριαρχήσουν οι δυνάμεις του τοπικισμού, της παλαιοπολιτικής, του κομματισμού, οι δυνάμεις των συσχετισμών και των μηχανισμών, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.
Αν αντίθετα, εκφραστούν οι δυνάμεις της καθημερινής δράσης, της καινοτομίας των πρωτοβουλιών, της αυτοπεποίθησης και όχι της μιζέριας, θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε τα καυτά και δυσεπίλυτα προβλήματά μας.
Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, χρειάζονται δράσεις, έργα, εμπειρία και αποτέλεσμα, με σαφή αναφορά υπέρ της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.
Σε αυτή τη κατεύθυνση, θα είναι καθοριστικός ο ρόλος της σωστής επιλογής από εμάς τους ίδιους και η επιλογή αυτή θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του αδιεξόδου που βρισκόμαστε σήμερα.
Εμείς, που σήμερα ζητάμε η επιλογή αυτή να είναι η «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», διαθέτουμε τη βασική υποδομή πάνω στην οποία θα χτιστεί ο νέος δήμος. Οι θεμιτές ανθρώπινες φιλοδοξίες, δεν πρέπει να αποτελούν το άλλοθι μιας επιλογής που οδηγεί σε αδιέξοδα.
Εμείς νιώθουμε τη μεγάλη η ευθύνη να μετατρέψουμε διχαστικές απόψεις που διαπερνούν τις τοπικές κοινωνίες σε δύναμη ενότητας και ελπίδας για το πολυπόθητο αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: