ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

«Δεν ακολουθήσαμε τον κατήφορό του...»


Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, οι δυο ανεξάρτητοι δημοτικοί συμβουλοι και η αντιπολίτευση, καταψηφίσαμε την αναμόρφωση του σχεδίου του προϋπολογισμού όχι με δική μας ευθύνη, όπως έντεχνα θέλει να παρουσιάζει ο Δήμαρχος στις δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά λόγω της αδυναμίας του ίδιου και της κλειστής ομάδας του να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. 
 Αυτή τη μηδενιστική δηλαδή που έχει φορτώσει στις πλάτες του Ωρωπού και για την οποία φέρει ακεραία την ευθύνη. Η πραγματικότητα αυτή είναι αποτέλεσμα  της υπεροψίας του Δημάρχου και της ομάδας του.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, γιατί η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το μεγαλύτερο ψέμα.
Τον Ιανουάριο και με σημαντική καθυστέρηση, έρχεται για πρώτη φορά η πρόταση ψήφισης του προϋπολογισμού από την δημοτική αρχή, ως  έχει την υποχρέωση της σύνταξης του από τον κώδικα. Μετά από αναβολές και υστέρα από ισοψηφία, περνά το σχέδιο του προϋπολογισμού με την ψήφο του προέδρου, που σε αυτές τις περιπτώσεις προσμετράτε διπλή.
Έκτοτε και αφού μεσολάβησε όλο αυτό το διάστημα αξιολόγησης του σχεδίου του προϋπολογισμού από τη περιφέρεια και προκειμένου να εγκριθεί, απαντούν στη δημοτική αρχή εγγράφως, πως θα πρέπει να διορθώσουν, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, τέσσερις λανθασμένους κωδικούς που σημειωτέων αυτούς και πολλούς άλλους τους είχαμε επισημάνει, όταν καταψηφίσαμε την συγκεκριμένη πρόταση. Και εγώ ως ανεξάρτητος, αλλά και άλλοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι της  αντιπολίτευσης.
Οι αλλαγές αυτές έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο ως σχέδιο αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και συζητούνται χωρίς να υπάρχει διάθεση από μέρος του δημάρχου και του συνόλου της ομάδας του, απορρίπτοντας με ομοφωνία τους πρότασή μου για συνεργασία επί της αναμόρφωσης. Η πρότασή μου, να σημειώσω, που έτυχε της αποδοχής των περισσοτέρων συναδέλφων της αντιπολίτευσης, ήταν άκρως συναινετική και είχε σκοπό να δώσει λύση στη λειτουργία του Δήμου. 
Ο κύριος Δήμαρχος προτίμησε για άλλη μια φορά την οδό της αδιαλλαξίας  και της αλαζονείας, συμπαρασύροντας στην καταστροφική λογική του και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, οδηγώντας έτσι τον τόπο σε αδιέξοδα, αποχωρώντας μάλιστα  από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μετά την καταψήφιση του θέματος. Kαι επιπλέον δήλωσε, μη σεβόμενος τις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου, ότι θα επιστρέψει όταν και αν ψηφιστεί η αναμόρφωση του σχεδίου προϋπολογισμού, επιλέγοντας την πολιτική φυγή.
Eμείς όμως δεν τον παρακολουθήσαμε στον καταστροφικό του κατήφορο! Φέραμε την πρότασή μας και τον υποχρεώσαμε να την αποδεχθεί. H ομάδα του την ψήφισε και σήμερα μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος.
Αυτή είναι η μόνη και ολόκληρη αλήθεια και τα όσα δηλώνει ο Δήμαρχος είναι απλά παραπληροφόρηση, «σπορ» στο οποίο έχει άριστες επιδόσεις.
Επιτέλους, ας κάνει και μια φορά την αυτοκριτική του, σταματώντας να κατηγορεί αδιάκοπα εμένα και τον συνάδελφό μου Αλέκο Καρύδα, γιατί τολμήσαμε και απαιτήσαμε να συμμετέχουμε ισότιμα σε μια δημοτική ομάδα διοίκησης, λέγοντας την γνώμη μας ελευθέρα για το καλό του τόπου.
Τα λάθη του, που προσπαθεί εδώ και καιρό αλλά και στο μέλλον θα προσπαθήσει να χρεώσει σε εμάς, δεν είναι παρά δικοί του ατυχέστατοι πολιτικοί χειρισμοί.
Προτού λοιπόν προξενήσει με την στάση του μεγαλύτερο κακό στο τόπο μας, ας αναλογιστεί έστω και μια φορά τις ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: