ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο Γενάρης είναι κοντά.


Ο Γενάρης είναι κοντά. Η συγκρούσεις προ των πυλών. Ο Δήμαρχος πώς θα ανταποκριθεί; Η αποφάσεις του, είναι αλήθεια, θα είναι εξαιρετικά δύσκολες! Το ότι κατάφερε να ενώσει ανόμιες πολιτικές δυνάμεις και να πάρει το Δήμο, ήταν αναντίρρητα στις δυνατότητές του. Το να μπορέσει όμως τις δυνάμεις αυτές να τις «υποτάξει» μέχρι το τέλος και σύμφωνα με τις... «υποχρεώσεις» του, είναι μάλλον απίθανο!
Και ο ίδιος γνωρίζει, πως έχει προσφέρει αρκετή... αδικία με τις μέχρι σήμερα επιλογές του και αυτό είναι ίσως και ο βασικότερος λόγος που δεν μπόρεσε η Δημοτική Αρχή του να λειτουργήσει συλλογικά. Από την αρχή «αποδέχθηκε» πως υπάρχουν κατ’ ανάγκη Σύμβουλοι δύο ταχυτήτων, δίνοντας τυπικά και ουσιαστικά τη διοίκηση του Δήμου, στην ομάδα που πίστευε πως δεν την «κρατάει» γερά. Την ομάδα του «συμμάχου». Πέρασε λοιπόν στο δεύτερο χρόνο της Δημαρχείας του και δε «διόρθωσε» στο ελάχιστο, «βλέποντας» και «εννοόντας» τα υπόλοιπα δυο χρόνια. Ετσι, με το βάρος αυτό, φτάνει σήμερα στον τρίτο.
Το λογικό θα ήταν, η «δική» του ομάδα να περάσει στην πρώτη θέση και να στηριχθεί από την ομάδα του «συμμάχου». Θα γίνει όμως αυτό; Μπροστά μας είναι...
Αν δε γίνει... τί γίνεται; Υπάρχει κίνδυνος ο Συνδυασμός του να γίνει... μειοψηφία;
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί όλοι γνωρίζουν, πως για τη σημερινή δύσκολη θέση που έχει έλθει ο Ωρωπός, σημαντική ευθύνη έχουν τα... γραμμάτια της «συμμαχίας»! Και αυτό κανείς δεν το ξεχνά!
Μπορεί όμως ο Δήμαρχος να βγει από τα αδιέξοδα τα δικά του και του τόπου.
Αυτόν το δρόμο του τον έχουν δείξει, άλλος λίγο άλλος πολύ, όλοι οι Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, με την πολιτική που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα.
Ο δρόμος αυτός, δεν είναι κανένας άλλος, από το να κάνει μια ακόμη συμμαχία, αλλά αυτή τη φορά με το συμφέρον του τόπου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: