ANDREAS BALOKAS

ANDREAS BALOKAS

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τώρα θα μιλάμε για αξιοποίηση!


Δεν μιλάμε λέμε για πώληση. Για αξιοποίηση μιλάμε, μας είπαν τα ανώτερα κυβερνητικά μας στελέχη, όταν οι τρεις «κυβερνήτες» μας, ζήτησαν να ξεπουλήσουμε!  
Δεν ξέρουμε όμως, πως την νοούν τη λέξη αξιοποίηση, γιατί όπως έχει βγει στη δημοσιότητα, στο παράρτημα ΙΒ΄ του μνημονίου στις 3 Μαΐου του 2010, η κυβέρνηση δεσμεύεται κατά λέξη «να προετοιμάσει ένα σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για την πώληση περιουσιακών στοιχείων και δημόσιων επιχειρήσεων με σκοπό την είσπραξη τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ ανά έτος στην περίοδο 2011-2013». Επίσης, στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο στις 22 Νοεμβρίου 2010, αναφέρεται κατά λέξη ότι: «Η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα αναλυτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για την πώληση δημόσιας περιουσίας και δημόσιων επιχειρήσεων με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της περιόδου 2011-2013, από τα οποία τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μέσα στο 2011». Και πάλι επίσης, το Δεκέμβριο του 2010 στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου συνυπέγραψε απόφαση στην οποία αναφέρεται ότι: «Τα έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση χρέους και δεν θα μειώσουν τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης». 
Όλα αυτά κάτι δείχνουν. Και αν δεν δείχνουν «Πωλητήρια», τότε τί;
Βέβαια, με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελληνική κοινωνία και με το «ξεπούλημα» του μόχθου και των αξιών της, όλα προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει δύσκολα, έως και επικίνδυνα για όλους.
‘Ετσι τώρα γεννιέται η αξιοποίηση, η οποία όμως δεν παύει να είναι μια άλλη «κερκόπορτα» για τη χώρα μας. Γιατί όταν μιλάμε για αξιοποίηση, μιλάμε για μακρόχρονες μισθώσεις, για ξένα χέρια, για Δ.Ν.Τ. των πολυεθνικών κεφαλαίων, με τα «ψίχουλα» κάποιων θέσεων εργασίας και αυτών με εργασιακές συμβάσεις και χωρίς δικαίωμα στον αγώνα της διεκδίκησης.


Πόσοι άραγε βλέπουν σαν ξερολούκουμο τα νησιά μας; Για να θυμηθούμε έναν Γερμανό βουλευτή όταν πριν κάμποσο καιρό μιλούσε γι’ αυτά. Τί έλεγε; Να πουλήσουμε! Όλοι τότε γελούσαμε και του χαρίζαμε κοσμητικά επίθετα. Τώρα εμείς θα λέμε, να αξιοποιήσουμε!  
Και είναι φυσικό, να ανοίγουμε την όρεξη όσων γλυκοκοιτάζουν δεκάδες χρόνια τώρα τα νησιά μας και την εκμετάλλευσή τους! Με το να βγάλουμε νόμο, που να λέμε «δεν πουλάμε», και αστείο είναι και δεν θα κόψουμε την όρεξη κανενός και φυσικά ούτε των γειτόνων μας, όταν αυτοί με άνεση συνεχίζουν να «πλέουν» ανενόχλητοι γύρω τους. 
Οι Τούρκοι ήδη σκέφτονται να εγκαταστήσουν πάνω τους αιολικά πάρκα για παραγωγή ενέργειας! Αυτοί ξέρουν... Εμείς, κατά τ’ άλλα... αξιοποιούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: